OECD par labās prakses piemēru atzinusi Latvijā izstrādātu datu platformu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixaby

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) par labās prakses piemēru atzinusi Latvijas Universitātes (LU) un informācijas tehnoloģijas (IT) uzņēmuma "Microsoft" inovāciju centrā izstrādāto platformu un metodiku "Datu izaicinājums", aģentūru LETA informēja IT uzņēmuma "Microsoft Latvia" komunikācijas konsultante Gunta Līne.

Platforma apstiprināta un publicēta platformā "Observatory of Public Sector Innovation" (OPSI).

Līne sacīja, ka 2017.gadā izstrādātais risinājums ir veiksmīgs atbalsts uz datiem balstītai lēmumu pieņemšanai gan sabiedriskajā, gan privātajā sektorā; tas jau pielāgots un izmēģināts valsts institūciju vajadzībām.

Viņa arī skaidroja, ka "Datu izaicinājuma" mērķis ir apvienot valsts sektora amatpersonu un datu analītiķu komandas, lai tās dažu nedēļu laikā izveidotu konkrētus risinājuma prototipus konkrētu valsts iestāžu vajadzībām. Iniciatīvā līdz šim iesaistījušās sešas valsts institūcijas, kas prezentējušas savu uz datiem balstīto problēmu, ar to ir iepazinušies LU eksperti, entuziasti un uzņēmēji, kas pēc darba komandās piedāvā idejas šīs problēmas risināšanai.

"Microsoft" vadītāja Baltijā Renāte Strazdiņa sacīja, ka projekts "Datu izaicinājums" ir pavēris jaunu perspektīvu datu speciālistu un valsts iestāžu sadarbībā. "Izmantojot datu analītiķu zināšanas un valsts sektora amatpersonu pieredzi, mums ir izdevies izveidot sadarbības modeli, kas atvieglo inovāciju ieviešanu valsts iestāžu problēmu risināšanā, turklāt rada efektīvu mācību poligonu, kurā ekspertiem un pētniekiem pārbaudīt jaunākās datu analītikas metodes un pielāgot tās ikdienas vajadzībām," viņa teica.

LU un "Microsoft" inovāciju centrs ir vienīgais "Microsoft" inovāciju centrs Baltijā. Tas aicina uz sadarbību starp dažādu industriju pārstāvjiem, uzņēmējiem, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) profesionāļiem, publiskā sektora pārstāvjiem, pētniekiem, studentiem un skolēniem, lai kopīgi radītu inovatīvus risinājumus, veicinātu digitālo transformāciju Latvijā un nostiprinātu Latvijas pozīcijas kā Baltijas reģiona centram un datos balstītu inovāciju valstij.

Sabiedriskā sektora inovāciju observatorija OPSI ir globāls forums, kas sadarbojas ar OECD dalībvalstu valsts un pašvaldību institūcijām, lai saprastu un veicinātu jaunas pieejas, kas risinās sabiedrībai svarīgas problēmas, sniedzot ierēdņiem jaunas atziņas, zināšanas, instrumentus un kontaktus, kas palīdz viņiem izpētīt jaunas iespējas.

LETA jau ziņoja, ka "Microsoft Latvia" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, strādāja ar 4,442 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,7% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 3,7% un bija 398 527 eiro.

Kompānija reģistrēta 1999.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 39 800 eiro. Kompānijas 100% kapitāls pieder ASV reģistrētam uzņēmumam "Microsoft Corporation", kas patlaban ir globāls programmu, pakalpojumu un interneta tehnoloģiju koncerns ASV kopš 1975.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu