Pabeigts bedru masveida remonts uz reģionālajiem un vietējiem autoceļiem ar noteikto B uzturēšanas klasi

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Publicitātes foto

VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ir pabeidzis bedru masveida remontu uz reģionālajiem un vietējiem asfaltētajiem autoceļiem ar noteiktu B uzturēšanas klasi. Saremontēto bedru apjoms uz B uzturēšanas klases valsts autoceļiem pēdējo piecu gadu laikā samazinājies par 73 tūkstoti kvadrātmetru. Šogad bedres saremontētas vairāk nekā 72 970 kvadrātmetru apjomā, 2014.gadā - teju 146 tūkstoši kvadrātmetru.

Bedru masveida remonts turpinās uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem, darbs jāveic līdz 1.jūlijam. Savukārt valsts autoceļiem ar vislielāko satiksmes intensitāti un noteikto A uzturēšanas klasi, bedru remonts pabeigts 31.maijā. Bedres, kuras rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā.

Foto: Publicitātes foto

Remontdarbi tiek veikti prioritārā secībā, ņemot vērā uzturēšanas klases (A – augstākā uzturēšanas klase, B, C, D – zemākā uzturēšanas klase). Uzturēšanas klases ir noteiktas ņemot vērā satiksmes intensitāti, sociālekonomisko nozīmi un autoceļu klasifikāciju - valsts galvenie, reģionālie, vietējie autoceļi.

Veicot bedru remontu, uz autoceļa tiek izvietotas ātruma ierobežojuma un brīdinājuma zīmes. Remontdarbu laikā to norises vietā lokāli sašaurina brauktuvi un ierobežo braukšanas ātrumu, attiecīgi 70 km/h un 50 km/h. Šāds ātruma ierobežojums ir nepieciešams, lai satiksmes dalībnieki neapdraudētu viens otru un darbiniekus, kuri strādā uz ceļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu