"Jablonec" apstiprina Dāvja Ikaunieka spēlēšanu citā komandā

CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Ikaunieks
Dāvis Ikaunieks Foto: Jānis Škapars/TVNET

2018.gada Latvijas labākais futbolists Dāvis Ikaunieks nākamajā sezonā nepārstāvēs "Jablonec" komandu, ziņo klubs.

Jau pagājušajā nedēļā čehu mediji ziņoja, ka Ikaunieks maiņas darījumā nonāks Zlīnas "Fastav" vienībā.

"Fastav" aizvadītajā sezonā ieņēma devīto vietu, kamēr "Jablonec" bija ceturtā, tādējādi nākamajā sezonā spēlēs UEFA Eiropas līgā, sākot to no kvalifikācijas.

Latvijas futbolists šosezon nekļuva par regulāru "Jablonec" laukuma spēlētāju, viņam mačos iesaistoties galvenokārt no rezervistu soliņa. Kopumā 13 spēlēs viņš vārtus neguva. Tāpat viņš bija laukumā divās UEFA Eiropas līgas spēlēs.

25 gadus vecais latviešu uzbrucējs pērnvasar ar "Jablonec" komandu noslēdza trīs sezonu līgumu.

Ikaunieks iepriekš TVNET intervijā atklāja, ka notiek pārrunas gan ar Polijas, gan ar Čehijas klubiem.

"Pārrunas notiek ar vairākiem klubiem. Ir varianti arī Polijā, bet pārsvarā Čehijā. Man ar "Jablonec" ir vēl līgums uz diviem gadiem. Notiek pārrunas par īri vai izpirkumu."

Pirms tam divas sezonas viņš pavadīja citā Čehijas komandā Jihlavas "Vysočina", kas gan bija viena no vājākajām līgā un pērn pavasarī zaudēja vietu augstākajā divīzijā. Iepriekšējā sezonā latvietis 27 mačos izcēlās ar desmit vārtiem (piektais labākais rādītājs līgā) un sešām rezultatīvām piespēlēm, būdams komandas līderis, kas izsauca interesi spēcīgākos klubos.

Ikaunieks pēc sezonas tika atzīts par Čehijas līgas labāko ārzemju futbolistu. Savukārt 2016./17.gada sezonā latvietis kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

Pirms pārcelšanās uz Čehiju Ikaunieks spēlēja dzimtenes klubā Liepājā, karjeru uzsākot "Liepājas metalurgā". Savukārt Latvijas izlasē uzbrucējs aizvadījis 20 spēles un guvis četrus vārtus, tomēr traumas dēļ nepalīdzēja komandai jūnijā notikušajās 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs.

Vēl 2015.gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni "Liepāju", izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. 2016.gada vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu