Sevastova pārvar Maljorkas turnīra pirmo kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien izcīnīja uzvaru Spānijā notiekošā Maljorkas WTA "International" turnīra pirmās kārtas spēlē, pārspējot Varvaru Ļepčenko no ASV ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:5).

Sevastova rangā ieņem 12.vietu un Maljorkas turnīrā izlikta ar otro numuru, kamēr Ļepčenko atrodama reitinga 123.pozīcijā un pirms tam pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 30 WTA ranga punktus.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar Austrālijas tenisisti Alju Tomļanoviču, kura WTA rangā ir 47.vietā. Tomļanoviča pirmajā kārtā ar 6-4, 7-5 uzveica Puertoriko tenisisti Moniku Pudžu, kura reitingā ir 53.pozīcijā.

Pirmajos divos geimos uzvarēja servētājas, bet nākamajos piecos apmainījās breikiem, Sevastovai iegūstot viena punkta pārsvaru - 4-3. Breiku sērija varēja turpināties arī astotajā geimā, taču Sevastova atspēlēja vienu breikbumbu un nosargāja savu servi. Sekojošajā geimā liepājniece pie pretinieces serves panāca 40:0, bet ASV tenisiste pirmās trīs setbumbas atspēlēja un panāca "vienādi". Tiesa, Latvijas pirmā rakete uzvarēja nākamās divas izspēles un panāca 6-3.

Otrā seta ievadā Sevastova atspēlēja divas breikbumbas, taču savu nākamo servi nenosargāja, tādējādi nonākdama iedzinējos. Turpinājumā droši uzvarēja servētājas līdz devītajā geimā Sevastova ar pāris "volley" sitieniem neļāva Ļepčenko uzvarēt setu un panāca 5-5. Nākamajā geimā Sevastova atspēlēja breikbumbu un neļāva pretiniecei atgūt vadību, bet turpinājumā nespēja atņemt Ļepčenko servi, tādējādi seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā. Tajā Sevastova nonāca iedzinējos ar 1:4, taču guva piecus punktus pēc kārtas un tika pie divām mačbumbām. Pirmo no tām liepājniece nerealizēja, bet ar otro piegājienu pretiniece iesita tīklā, Sevastovai gūstot virsroku ar 7:5.

Abām tenisistēm šī bija ceturtā savstarpējā spēle karjerā. Iepriekšējie divi savstarpējie dueļi tika aizvadīti pēdējo divu gadu laikā. 2017.gadā tepat Maljorkā Sevastova otrajā kārtā savu pretinieci uzveica ar 6-7 (2:7), 6-1, 6-3, bet gadu vēlāk liepājniece bija pārāki arī Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, amerikānieti uzveicot ar 3-6, 6-3, 6-2. Pirmais no mačiem bija 2010.gadā, kad uzvarēja Ļepčenko.

Ļepčenko aizpērn ilgu laiku trenēja latvietis Krišjānis Stabiņš, tomēr viņa tikai divos WTA turnīros tika tālāk par otro kārtu.

Kaut Uzbekistānā dzimusī Ļepčenko astoņas sezonas noslēgusi WTA ranga pirmajā simtniekā, pie augstākā līmeņa tituliem viņa līdz šim nav spējusi tikt. Karjeras rekordu sportiste sasniedza 2012.gadā, pakāpjoties uz 19.pozīciju.

Sevastova šajā sezonā uzvarējusi 17 no 30 cīņām, bet Ļepčenko uzvarējusi 20 no 35 dueļiem, tiesa, gana daudz panākumu gūts turnīru kvalifikācijas cīņās.

Sevastovai šis ir pirmais turnīrs pēc Francijas atklātā čempionāta, kurā viņa apstājās ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā, savukārt Ļepčenko pirms tam piedalījās Hertogenbošas WTA "International" sacensībās, kur pēc kvalifikācijas pārvarēšanas cieta neveiksmi pirmajā kārtā.

Latvijas tenisistei Maljorkas turnīrs ir ļoti veiksmīgs. 2017.gadā viņa kļuva par šo sacensību čempioni, bet 2016.gadā un pērn cieta zaudējumu finālos, piekāpdamās attiecīgi francūzietei Karolīnei Garsijai un vācietei Tatjanai Marijai. Sevastovai šogad būs jāaizstāv 180 WTA ranga punkti.

Tikmēr Ļepčenko Maljorkā iepriekš bija spēlējusi tikai 2017.gadā, kad otrajā kārtā piekāpās Sevastovai.

Sevastova šajā turnīrā spēlēs arī dubultspēlēs, kur savu ierasto partneri Anastasiju Pavļučenkovu nomainījusi pret Pudžu. Viņām pirmajā kārtā gaidāma tikšanās ar sacensību otro numuru Juhannu Lāšoni no Zviedrijas un Kirstenu Flipkensu no Beļģijas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu