Vairums šoferu ir pārliecināti, ka vienīgās zāles pret reibumu ir miegs (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki saskandina alus pudeles
Cilvēki saskandina alus pudeles Foto: Pixabay

Gandrīz trešdaļa Latvijas šoferu ir vadījuši auto, nepārliecinoties, vai ir kārtīgi izgulēts reibums, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pētījums*.

Vienlaikus sabiedrība kļūst zinošāka, ko parāda arī aptaujas infografika – lielākā daļa šoferu apstiprina, ka miegs ir vienīgās "zāles" pret reibumu, kas jo īpaši pozitīvi vērtējams attiecībā pret šāda paša jautājuma rezultātiem 2010. gadā. Ne ūdens, ne ēdiens, ne arī sporta aktivitātes vai kādas citas nodarbes nemazina alkohola koncentrāciju asinīs.

Foto: Publicitātes foto

Atceries: ja alkohola saturs organismā ir mazinājies vai pazudis, tas vēl nenozīmē, ka cilvēks var adekvāti vadīt auto. Vienīgais, kas Jums šādos gadījumos var palīdzēt, ir pilnvērtīgs miegs, neskatoties uz izplatītiem uzskatiem sabiedrībā. Tādēļ kampaņa aicina: "Svini, kārtīgi izgulies un tikai tad sēdies pie stūres!"

Un atceries, ka pirmsjāņu periodā ikvienam ir iespēja pievienoties kampaņai "Atbildīgais šoferis", apņemties nebraukt reibumā un laimēt vērtīgas balvas.

*CSDD 2019. gada jūnijā veiktā aptauja, sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat". Pētījumā aptaujāti 1017 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu