"Pārsteidz jūsu vienaldzība" - Kivičs vēršas pie mūžībā aizgājušā Freimaņa un Frīdenberga draugiem (11)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Skandalozais mūziķis Andris Kivičs otrdien, 18. jūnijā, sociālajā vietnē "Facebook" vērsies pie mūžībā aizgājušo mūziķu Mārtiņa Freimaņa un Valtera Frīdenberga draugiem un kolēģiem, kuri, viņaprāt, ir vienaldzīgi par to, kāda informācija par mirušajiem parādās publiskajā telpā.

Kivičs savā ierakstā vērsies pie tādiem Latvijā zināmiem ļaudīm kā Guntars Račs, Elita Mīlgrāve, Kārlis Būmeistars un Lauris Reiniks. Kā apgalvo Kivičs, gan Freimani, gan Frīdenbergu pēc viņu nāves mediji esot "izķidājuši pēc pilnas programmas", un par to būtu jāuzņemas atbildība mūziķu draugiem.

"Tā īsti nezin ko Eiroparlamentā paveikušais Eiroparlamenta ierēdnis Kārlis Būmeisters nedēļu pēc Valtera nāves jaunu, kopīgi nepaspēto gabalu publicēt var (kas, starp citu, ir šovbizness), bet iestāties pret debilajiem medijiem par savu čomu nevar," pikts ir Kivičs, piebilstot, "skaidrs ir tas, ka visi lien viens otram vienā vietā, lai, galvenais nebūtu skandālu, nebojātos tēls (jo latviešiem galvenais, lai viss ir smuki un mierīgi), nebūtu trokšņa un viss pa mierīgo ar dzeltenajiem."

Uz Kiviča izteikumiem atbildējis Guntars Račs.

"Labākais, ko mēs varam savu aizgājušo draugu labā izdarīt, ir paklusēt un parūpēties, lai viņu atstātais mantojums, viņu dziesmas un dzeja būtu visiem pieejama un netiktu aizmirsta," 

piebilstot, vai tiešām Kivičam, dzīvojot Spānijā, nav nekā cita, par ko uztraukties. 

Kivičs atbildi nav palicis parādā: "Kamēr mēs uzskatīsim, ka aizgājēju cieņas aizstāvēšana ir "lekšanās", nevis cieņas un veselā kaut kāda saprāta jautājums, tikmēr mēs arī būsim tur, kur esam." 

Atgādinām, ka Mārtiņš Freimanis mūžībā devās 2011. gada janvārī, būdams 33 gadus vecs, savukārt Valters Frīdenbergs pēc cīņas ar vēzi nomira pērnā gada oktobrī. 

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu