Sēras Rīgas atpūtniekiem - Andrejsalas molu plāno daļēji demontēt (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Olga Tuča

Eksporta ostas jeb Andrejsalas molu plānots daļēji nojaukt - hidrotehniskā būve ilgus gadus nav atjaunota, un arī, mainoties Daugavai, mols vairs neesot nepieciešams, tāpēc to atjaunot nebūtu lietderīgi, vēsta LNT ziņu raidījums "900 sekundes".

"Tā pamata funkcionalitāte viņiem bija, līdz bija uzbūvēts Rīgas HES," Rīgas Brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš norāda, ka jau vairāk nekā 40 gadus Eksporta ostas un arī citi līdzīgi dambji Rīgas ostā ir zaudējuši savu nozīmi. Agrāk, pirms Rīgas hidroelektrostacijas būves, tie paglāba kuģus ledus iešanas laikā, taču kopš HES uzbūvēšanas tāda nepieciešamība vairs nepastāv, atklāj raidījums.

Mols Andrejsalas galā bija pilsētnieku iecienīta atpūtas vieta. Tagad nokļūšana uz dambja ir liegta, jo tas ir savu laiku nokalpojis un vietām kļuvis īpaši bīstams. Vietām molā pat izbrukuši caurumi. Zem plāksnēm ir arī plaši izskalojumi, un plaisas ir iespaidīgas.

Ņemot vērā, ka Andrejsalas mols brūk un ir kļuvis bīstams, Brīvostas pārvaldē nolemts to slēgt.

"Tomēr jārūpējas par cilvēku drošību, un šinī gadījumā atsevišķi dambja tehniskie elementi ir sadrupuši un izskalojušies, tas ir ierobežošanas iemesls," raidījumam precizē Zeltiņš.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu