ASV piešķirs 250 miljonus dolāru lielu militāro palīdzību Ukrainai (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Javorivas militārais poligons, Ukraina
Javorivas militārais poligons, Ukraina Foto: Jānis Vingris/TVNET

ASV piešķirs 250 miljonu dolāru (223,5 miljonu eiro) lielu militāro palīdzību Ukrainai, lai stiprinātu tās kaujas spējas uz zemes un jūrā, otrdien paziņojusi Savienoto Valstu Aizsardzības ministrija.

Kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimu un sākās karadarbība Austrumukrainā, ASV sniegusi palīdzību Ukrainai kopsummā par 1,5 miljardiem dolāru.

"Savienotās Valstis joprojām ir apņēmušās palīdzēt Ukrainai (..) stiprināt armijas demokrātisko civilo kontroli, veicināt pavēlniecības un kontroles reformas, vairot caurskatāmību un atbildību iepirkumos un budžeta sadalīšanā, kā arī sekmēt aizsardzības nozares reformas," paziņoja Pentagona preses pārstāvis.

"Šīs reformas stiprinās Ukrainas spējas aizstāvēt savu teritoriālo integritāti, atbalstot drošu, pārtikušu, demokrātisku un brīvu Ukrainu," norādīja Pentagona preses pārstāvis.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai  piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas  austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu