Brazīlijas futbolistiem neieskaita trīs vārtus "Copa America" spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Brazīlijas izlases futbolisti
Brazīlijas izlases futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas izlasei otrdien netika ieskaitīti trīs vārti savās mājās notiekošā Dienvidamerikas futbola izlašu turnīra "Copa America" mačā pret Venecuēlu.

Šī A grupas spēle tādējādi noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 (0:0).

Brazīlijas futbolistiem šajā mačā piederēja izteikts pārsvars, bet pirmos vārtus mājinieki guva 37.minūtē, kad izcēlās UEFA Čempionu līgas uzvarētājas "Liverpool" uzbrucējs Robērtu Firminu, tomēr galvenais tiesnesis guvumu neieskaitīja.

Savukārt 60.minūtē Gabriēls Žezūss atkal guva vārtus Brazīlijas labā, tomēr pēc video atkārtojuma noskatīšanās tie tika atcelti, turklāt līdzīgs liktenis 87.minūtē piemeklēja Filipi Kutinju, kad arī viņš atzīmējās ar vārtu guvumu, šķietami nodrošinādams brazīliešiem vietu "play-off". Tajā brīdī bumbai pamanījās pieskarties Firminu, kurš bija apšaubāmā aizmugurē, tāpēc arbitri arī šo vārtu guvumu neieskaitīja.

Brazīlijas izlases galvenais treneris Tite norādīja, ka Video tiesneša asistenta sistēma (VAR) izmantota pareizi.

"Abos otrajā puslaikā neieskaitītajos vārtos tiesneši pieņēma pareizus lēmumus. VAR bija taisnība. Man nav jēgas neko pieprasīt - viss bija taisnīgi," uzskata Tite.

Par spīti neizšķirtam Brazīlija, pateicoties labākai vārtu attiecībai, A grupā joprojām ieņem pirmo vietu.

Tikmēr citā šīs grupas cīņā Peru ar rezultātu 3:1 (1:1) otrdien apspēlēja Bolīviju, tiekot pie pirmās uzvaras turnīrā un uzlabojot izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

A grupas kopvērtējumā pēc divām kārtā pa četriem punktiem guvušas Brazīlija un Peru, bet divi punkti ir Venecuēlai. Savukārt bez punktiem ir Bolīvija.

Bez Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) valstīm turnīrā uzaicinātas piedalīties arī trīs izlases no Āzijas Futbola konfederācijas (AFC).

Turnīrā piedalās 12 komandas, kas sadalīts trīs apakšgrupās. Katras grupas divas labākās un arī divas veiksmīgākās trešo vietu ieguvējas sasniegs ceturtdaļfinālu.

Pirms trim gadiem "Copa America" turnīrā triumfēja Čīle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu