Karstajā laikā pieaug ar atpūtu pie ūdeņiem saistīto nelaimes gadījumu skaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz ar karstajām un saulainajām dienām Latvijā arvien vairāk pieaug nelaimes gadījumu skaits pie ūdeņiem. Vakar Latvijas ūdenstilpēs noslīkuši vēl divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.13 glābēji steidzās uz Voleru ielu Rīgā, kur atpūtnieki bija pamanījuši kādu peldētāju, kurš Daugavā apmēram piecus līdz sešus metrus no krasta bija pazudis zem ūdens un nebija uzpeldējis. Glābēji pārmeklēja ūdens akvatoriju un piesaistīja ūdenslīdējus noslīkušā cilvēka meklēšanai. Aptuveni pēc stundas cilvēks tika atrasts apmēram četru metru dziļumā 15 metrus no krasta.

Savukārt Liepājā glābēji no Karostas kanāla izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva to Valsts policijas darbiniekiem.

Tādējādi kopumā šogad glābēji no Latvijas ūdenstilpēm izcēluši jau 39 noslīkušos.

Glābēji ir novērojuši, ka noslīkušo cilvēku skaits ir tieši atkarīgs no laika apstākļiem - jo karstākas un saulainākas dienas, jo vairāk cilvēki neapdomīgi dodas peldēties, un mēdz iestāties traģiskas sekas.

VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirst par drošību - nepeldēties alkohola reibumā un nerīkoties pārdroši, piemēram, nelēkt nepārbaudītās vietās un necensties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu