"Vienmēr nolūzu drīz pēc pusnakts." Šimkus bērnība Jāņu rītu tā arī nesagaidījis (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Vestards Šimkus
Vestards Šimkus Foto: Evija Trifanova/LETA

Pianists Vestards Šimkus intervijā izdevumam "Ieva" atklāj, ar ko viņam saistās vasaras saulgriežu laiks. 

Kā atklāj slavenais pianists, viņa mājās Līgo vakarā allaž ieradās tēta draugi, kuri bija saistīti ar mūziku. Kamēr vīri apsprieda valstī notiekošu, pašam Vestardam interesēja mammas stāstītais, kā Jāņu rītā saulīte rotājas. "Ļoti gribēju redzēt, kā tā iznirst no mākoņiem un rotājas, bet nekad nesagaidīju, jo vienmēr nolūzu drīz pēc pusnakts," žurnālam "Ieva" atklāj Šimkus.

Paaugoties, ģimene sāka piekopt jaunas tradīcijas. "Mani vecāki ieviesa tradīciju īstajos saulgriežos saullēktā ar riteņiem doties uz ezeru peldēties. Tad arī ieraudzīju, kā saule rotājas, un man tas patika pat vairāk, nekā es spētu iedomāties," prieku par maģiskajiem svētkiem neslēpj Šimkus. 

Atbilstoši "Global Forecast System" prognozei maksimālā gaisa temperatūra gan Līgo, gan Jāņu dienā Latvijā būs +21..+25 grādi, par 1-3 grādiem mazāk daļā piekrastes. Gaidāms neliels vējš no ziemeļu puses.

Jāņu naktī tiek prognozēts lēns vējš, bezvējš un pārsvarā skaidras debess, vairāk mākoņu dienvidaustrumu novados. Vietām veidosies miglas vāli. Minimālā gaisa temperatūra +7..+11 grādi, bet galvaspilsētā un Jūrmalā, kā arī zem mākoņiem Daugavpils pusē termometra stabiņš varētu nenoslīdēt zemāk par +12..+15 grādiem.

Foto: Bastejkalnā ielīgošana kā īstā lauku sētā

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu