Šolis atbrīvots no Latvijas Leļļu teātra galvenā režisora amata

Abas puses apmainās ar publiskām vēstulēm
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Pēc trīs gadiem galvenā režisora amatā Latvijas Leļļu teātrī, amatu zaudējis režisors Ģirts Šolis. Teātra vadība 17. jūnijā izplatījusi vēstuli, kurā skaidro radušos situāciju. "Režisors bieži neierodas darbā, neiesaistās teātra ikdienā, dezorganizē teātra darbību ar savu izrāžu tehniskās sagatavošanas kavēšanu, vienlaikus kritizējot citus par organizētības trūkumu teātra darbā," teikts vēstulē.  

Vēstulē minēts, ka "augstprātīga un nievājoša Šoļa attieksme pret lielāko daļu teātra kolektīvu komplektā ar vienaldzību pret reālu teātra situācijas uzlabošanu, pavirša attieksme pret darbu, atbildības neuzņemšanās par saviem tiešajiem darba pienākumiem, nevēlēšanās pat uzklausīt, kur nu vēl sadzirdēt kāda cita viedokli, izņemot savējo, reālu un konkrētu rīcības plānu katastrofāls trūkums trīs gadu garumā (to aizstājot ar globālu visa un visu kritizēšanu), ar katru sezonu radījusi arvien lielāku spriedzi."

Tikmēr pats režisors publicējis savu vēstuli, kurā teātrim pārmet drosmes trūkumu jaunu režisoru piesaistē un iestudējumu izvēlē, kā arī kritiska skatījuma trūkumu uz paša teātra darbu.

Teātris 17. jūnija paziņojumā norāda, ka režisora izplatītais viedoklis, ka teātrim jaunie aktieri nav vajadzīgi, ir absurds, jo jebkuram no viņiem jau no pavasara esot bijusi iespēja pievienoties teātra kolektīvam. No sešām iespējamajām jauno aktieru štata vietām teātrī ir aizpildītas četras, bet teātris to skaidro ar neieinteresētību no studentu puses.

Režisors pārmet teātrim, ka tas nav gatavs uzņemt visus tam sagatavotos aktierus, savukārt teātris norāda, ka šāds paziņojums ir absurds, uzsverot, ka jebkuram no jaunajiem aktieriem jau no pavasara ir bijusi iespēja pievienoties teātra kolektīvam.

Šolis vēstulē teātrim paudis neizpratni - ja jau viņš bijis tik slikts darbinieks, tad kāpēc teātris ar viņu pagarinājis darba līgumu pagājušajā sezonā.

Starp teātri un režisoru izskanējusi arī virkne citu pārmetumu.

Ģirts Šolis
Ģirts Šolis Foto: LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu