LBS joprojām trūkst 196 tūkstošu EČ dāmām sarīkošanai Rīgā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.
Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) trešdien valdes sēdē kārtējo reizi apsprieda jautājumu par Eiropas čempionāta (EČ) dāmām finālturnīra sarīkošanai Rīgā trūkstošo naudu. Vēl nepieciešamā summa šobrīd ir 196 tūkstoši eiro, ko LBS tuvākajā laikā aizņemsies no kāda aizdevēja.

EČ dāmām Rīgā jāsākas jau pēc astoņām dienām, 27.jūnijā. Iepriekš LBS ziņoja, ka turnīra sarīkošanai trūkst 201 tūkstotis eiro, bet tagad summa esot nedaudz samazinājusies, līdz 196 tūkstošiem.

"Nekādu lielo jaunumu nav. Valdes sēdē apspriedām jautājumu. Lēmām, ka drīzumā sasauksim ārkārtas padomes sēdi. Tajā lemsim, no kā aizņemties trūkstošo summu," trešdien pēc LBS valdes sēdes sarunā ar TVNET pastāstīja organizācijas ģenerālsekretārs Edgars Šneps. 

Rīgas dome čempionātam tomēr piešķiršot 100 tūkstošus eiro, bet ar Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA) jau iepriekš panākta vienošanās par atsevišķu prasību samazināšanu, kas ļāvis ietaupīt mazāk nekā iepriekš izziņotos 68 tūkstošus. LBS mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka šādi ietaupīti 43 tūkstoši eiro.

"Čempionāta norisi konkrētās naudas summas trūkums neietekmēs. Arī mūsu izlase gatavojas, viss ir kārtībā. Visi līgumi ir noslēgti - ar spēļu norises vietām, ēdinātājiem, izmitinātājiem. Rēķini nāk, bet daļa vienkārši tagad netiks apmaksāta, jo trūkst šie 196 tūkstoši. Pēc tam jau vienosimies, kad apmaksāsim," situāciju skaidroja Šneps.

Eiropas sieviešu čempionāts basketbolā no 27. jūnija līdz 7.jūlijam notiks Rīgā un trijās Serbijas pilsētās. 16 komandas cīnīsies par čempionu titulu, kā arī sešām ceļazīmēm uz 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Pēdējās pārbaudes spēles Latvijas izlase aizvadīs Rīgā - 20.jūnijā pret Ķīnas izlasi un 22.jūnijā pret Slovēniju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu