VUGD Daugavā rīkos mācības ar peldlīdzekļa avārijas imitāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc Jāņiem, 26. jūnijā, plkst. 9 Rīgā, Daugavā pie Zaķusalas, notiks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) praktiskās mācības uz ūdens, informēja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Praktiskajās mācībās tiks inscenēta situācija, kad atpūtas kuģis ir sadūries ar kuteri, kā rezultātā vairāki cilvēki, kas atradās uz abiem peldlīdzekļiem, ir cietuši un pārkrituši pār bortu. Iedomātajā situācijā kuģa un kutera korpusos būs radušās sūces un abi peldlīdzekļi dreifēs Daugavas akvatorijā. Uz avārijas vietu būs izsaukti glābēji, kuri veiks cilvēku glābšanu un sniegs pirmo palīdzību izglābtajiem.

Šo praktisko mācību mērķis būs pārbaudīt glābēju iemaņas, kā arī trenēt veikt un vadīt glābšanas darbus ūdens akvatorijā.

Uz mācību norises vietu dosies vairāki operatīvie transportlīdzekļi, tāpēc VUGD aicina iedzīvotājus neuztraukties, redzot operatīvās tehnikas pārvietošanos. VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu.

Maija izskaņā VUGD izspēlētajam scenārijam līdzīga avārija notika Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, kur kuģu avārijā dzīvību zaudēja 26 tūristi no Dienvidkorejas un divi ungāru apkalpes locekļi, turklāt vēl četru bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas nav atrastas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu