Apgādā "Dienas Grāmata" klajā nācis Osvalda Zebra romāns "Māra"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Apgādā "Dienas Grāmata" klajā nācis Osvalda Zebra (1975) romāns "Māra" ar talantīgās mākslinieces Elīnas Brasliņas zīmējumiem, informē izdevēji.

Zebra romāns “Māra” ir par vidusskolēnu dzīvi un savas patības atrašanu. Skolā satiekas jaunieši, kuriem ir dažāda dzīves pieredze un izpratne par savu vietu pasaulē. Rakstnieks parāda, ka ikkatra paaudze, meklējot atbildes uz līdzīgiem jautājumiem, nonāk jaunās skarbās situācijās un pārbaudījumos.

"Pamatu pamatos mans stāsts ir par drosmi - par galvenās varones Māras ceļu no sava “es” apzināšanās līdz sevis pieņemšanai. Kad pēkšņi brūk sen auklēta draudzība un arī mājas vairs nav patvērums, kad vecie pamati izzūd, bet jaunu zem kājām vēl nav, Māra izšķiras par izmisīgu soli… Māra man ir mīļa, jo ir spējīga rīkoties. Ne tikai prātot par rīcības iespējamībām. Pieņemu, ka tas arī ir pilnvērtīgas dzīvošanas, dzīves pieredzēšanas, izdzīvošanas nosacījums," tā par savu darbu Osvalds Zebris.

Osvalds Zebris

Osvalds Zebris ar rakstniecību nodarbojas jau vairāk nekā desmit gadu. Pirmā grāmata, stāstu krājums “Brīvība tīklos” saņēma Latvijas literatūras gada balvu nominācijā “Spilgtākā debija”. Arī abi romāni — “Koka nama ļaudis” un “Gaiļu kalna ēnā” — tikuši nominēti Literatūras gada balvai kā gada labākie prozas darbi. Par romānu “Gaiļu kalna ēnā” Osvalds Zebris 2017. gadā saņēma Eiropas Savienības Literatūras balvu.

Osvalds Zebris "Māra"
Osvalds Zebris "Māra" Foto: publicitātes

Grāmata tapusi un izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. 

Mīksto vāku sējums, 224 lpp., izdota 2019. gada 17. jūnijā.

Grāmata lielākajās grāmatnīcās un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu