5 pasākumu sērijā atklās un noteiks Rīgas unikālo street food garšu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Radošā gaisotnē 20. jūnijā tiks atklāta nu jau par tradīciju kļuvusī “Rīgas Street Food garša” Jaunajā Teikā. Katru trešo ceturtdienu līdz pat septembra vidum pieci dažādi Rīgas dzīvesstila eksperti ar saviem izvēlētajiem street food ēdinātājiem, mūziku un izklaidēm gaidīs iedzīvotājus un pilsētas viesus piedzīvot jaunas emocijas visām maņām. Uz sezonas atklāšanas ballīti aicina aktrise Ieva Florence. Tāpat piecu pasākumu sērijā atklās un viesiem būs iespēja noteikt Rīgas unikālo street food garšu – sezonas ietvaros apmeklētāji aicināti piedalīties konkursā.

“Rīgas Street Food garša” pasākumu sērija ir par atvērtu vidi, pilsētnieku dzīvesstilu un katra unikālo pieredzi. Tie ne tikai atklāj jaunas garšas  īpaši gatavotos ēdienos, kuri raksturo pavāru spēju apmierināt visizvēlīgākā gardēža garšas kārpiņas, bet ir arī vieta, kur tikties ar līdzīgi domājošiem, radošiem cilvēkiem lieliskas mūzikas pavadībā un aizraujošās aktivitātēs. Katra pasākuma unikālo būtību veidos pieci dažādi Rīgas dzīvesstila eksperti.

Papildinot aktivitātes, šogad pirmo reizi apmeklētājiem tiks sniegta iespēja starp piedāvātajiem ēdinātājiem noteikt īstāko Rīgas street food garšu. Ēdinātāji piedāvās konkursam īpaši gatavotus ēdienus, un viesi ir aicināti nobalsot par savu iecienītāko gardumu. Turklāt konkursa ēdienu cena nepārsniegs 5 EUR robežu, tādējādi viesiem sniedzot iespēju baudīt vairākus ēdienus un noteikt sev tīkamāko. Balsojumā piedalīsies arī žurnāla L'Officiel Baltic gardēži un eksperti no Pavāru kluba/Latvian Chefs'Club, lai kopā ar pilsētniekiem noteiktu, kura garša un tās autors šogad ir titula cienīgākais. Konkurss tiek organizēts, lai iedibinātu noteiktas tradīcijas kultūrā, kuru esam pārņēmuši no ārzemēm, līdz ar to attīstot un meklējot tieši Rīgai raksturīgāko street food ēdienu.

Foto: publicitātes

Katrs no dzīvesstila ekspertiem veidos unikālu atmosfēru, izvēloties pasākuma kopējo tematiku, aicinātos street food jeb ielu ēdienu uzņēmumus, muzikālo pavadījumu un aktivitātes pasākuma viesiem, kas, viņuprāt, lieliski saskan ar moderna pilsētnieka dzīvesstilu un noskaņojumu.

Sezonas pirmais pasākums atspoguļos Ievas Florences redzējumu par pilsētas ritmu, garšām un skaņām.

Ar dziesmām izklaidēs Mārtiņš Balodis un grupa Bad Habits kopā ar Ralfu Eilandu un Nauri Brikmani, kā arī par košiem ritmiem un dejām rūpēsies dj all-viss. Savukārt ar garšu ceļojumu Street Food tirdziņā iepazīstinās Restorāns Čarlstons, Hercogs, Hugo, FoodBox, Mākonis Coctails & Design, Skrīveru mājas saldējums, TATTI Burbuļvafeles, un citi.

Dalība pasākumos ir bez maksas, aicināti arī apmeklētāji ar bērniem, kuru izklaidei pieejami trīs bērnu rotaļu laukumi. Teritorijā pieejamas arī ērtas auto un velo novietnes. Aicināti arī apmeklētāji ar mājdzīvniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu