Policija sākusi kriminālprocesu par vēstures eksāmena nopludināšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Arī Rīgā, līdzīgi, kā visā Latvijā, samazinās skolēnu skaits, kā rezultātā rodas pustukšas skolas. Gandrīz 42% Rīgas vidusskolu klasē ir mazāk par 25 skolēniem, liecina Re:Baltica aprēķini.
Arī Rīgā, līdzīgi, kā visā Latvijā, samazinās skolēnu skaits, kā rezultātā rodas pustukšas skolas. Gandrīz 42% Rīgas vidusskolu klasē ir mazāk par 25 skolēniem, liecina Re:Baltica aprēķini. Foto: Reinis Hofmanis

Valsts policija (VP) Vidzemē pēc Valsts izglītības satura centra (VISC) iesnieguma sākusi kriminālprocesu par iespējamo 9.klašu vēstures eksāmena nopludināšanu.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Zane Vaskāne teica, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā.

Lieta patlaban ierosināta par faktu, nevis pret kādu personu.

Jau ziņots, ka VISC vērsās policijā ar iesniegumu, taču centrs patlaban plašāku informāciju nesniegs. Centrā iepriekš nekomentēja, vai interneta saziņas vietnē "Whatsapp" izplatītās fotogrāfijas ar eksāmena uzdevumiem ir autentiskas.

LTV, atsaucoties uz VISC, vēstīja, ka fotogrāfijās dokumentētais vēstures eksāmens esot autentisks un ir pamats bažām par iespējamu nelikumīgu rīcību. Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka eksāmena uzdevumi varētu būt nofotografēti pāris stundas pirms eksāmena sākuma un izplatīti interneta saziņas vietnē "Whatsapp".

9.klašu vēstures eksāmena uzdevumus LTV saņēmusi no kāda cilvēka, kas apgalvo, ka eksāmena darbi vairākām skolām esot bijuši zināmi pāris stundas pirms pārbaudes darba sākuma.

Pēdējo piecu gadu laikā saistībā ar nopludinātiem eksāmenu darbiem sākti pieci kriminālprocesi, taču ar reālu brīvības atņemšanu līdz šim neviens sodīts nav.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu