Turlais: nodibinājums Riga.lv tiks likvidēts (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas mērs Dainis Turlais
Rīgas mērs Dainis Turlais Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pašvaldības dibināto nodibinājumu "Riga.lv" likvidēs, trešdien žurnālistiem preses brīfingā paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR).

Lēmums par nodibinājuma likvidēšanu pieņemts pēc mēra sarunām ar "Riga.lv" valdi.

Paralēli domes Sabiedrisko attiecību nodaļai uzdots izstrādāt plānu, kā tiks organizēts darbs turpmāk - komunikācija ar sabiedrību , žurnālistiem un tamlīdzīgi, skaidroja Turlais.

"Riga.lv" dibināts 2013.gadā un tā valdē strādā Ģirts Dripe un Andris Konošonoks.

"Firmas.lv" pieejamie dati liecina, ka uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 1,96 miljoni eiro, bet peļņa - 697 106 eiro. Uzņēmumā strādā 18 darbinieki.

Šogad no pašvaldības budžeta nodibinājumam tika atvēlēta 1,77 miljonus eiro liela dotācija.

Kā ziņots, likvidēt šo nodibinājumu vairākkārt rosinājusi Rīgas domes opozīcija.

Tāpat Turlais pavēstīja, ka viņam līdz šim nav izdevies izveidot frakciju padomi. 

Politiķis stāstīja, ka bija uzaicinājis uz tikšanos visus frakciju vadītājus, taču "frakcijas tik formālai sadarbībai, acīmredzot, nav gatavas". Kā noskaidroja aģentūra LETA, uz frakciju padomes sēdi šonedēļ neieradās neviens no opozīcijas frakciju vadītājiem, taču ieradās "Saskaņas", "Gods kalpot Rīgai" un "Neatkarīgo deputātu frakcijas" pārstāvji.

Turlais pastāstīja, ka šodien kārtējo reizi ticies ar visām domē ievēlētajām frakcijām, lai diskutētu par pašreizējo domes situāciju un viņa redzējumu par turpmāko darbu. "Gribu, lai visiem ir skaidra pozīcija par to, kā es saredzu turpmāko darbu un iespēju veikt savus pienākumus," teica Turlais.

Politiķis uzskata, ka nepilnu trīs nedēļu laikā, kopš viņš kļuvis par pilsētas vadītāju, esot iesākti vairāki būtiski procesi, kur ņemti vērā opozīcijas ieteikumi un kuri varētu veicināt saliedētāku turpmāko darbu. Piemēram, ir panākta konceptuāla vienošanās par neatkarīga audita veikšanu visās pašvaldības kapitālsabiedrībās, par ko plašāk tiks lemts nākamajā Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

"Politisku atbalstu ir guvusi arī opozīcijas ideja par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem fiziskām personām, šobrīd tiek gatavots protokola lēmums par darba grupas izveidi, kurā galvenokārt tiks iekļauti nozares speciālisti un domes frakciju pārstāvji no Finanšu komitejas," norādīja Turlais.

Komentējot savas izredzes saglabāt amatu, mērs sacīja, ka nav "ne gaišreģis, ne ekstrasenss" un ka rītdienas balsojums ir katras frakcijas politiskā atbildība. "Mana atbildība ir piedāvāt iespējamos domes darba variantus. Viņu - izvēlēties, vai to atbalstīt," pauda politiķis, apgalvojot, ka nevienai frakcijai neesot uzdevis jautājumu, kā viņi balsos.

Kā ziņots, rīt domes sēdē gaidāms balsojums par uzticības izteikšanu Turlajam.

Portāls TVNET piedāvā teksta tiešraides arhīvu no sasauktā preses brīfinga.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu