Medijs: Porziņģis tiek saistīts ar Kuruca pārstāvēto Bruklinas komandu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Rodiona Kuruca pārstāvētajam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Bruklinas "Nets" šovasar ir pietiekami daudz brīvo līdzekļu, lai piesaistītu divas līgas superzvaigznes. Laikraksts "New York Post" vēsta, ka ar Ņujorkas komandu tiek saistīts arī Kristapa Porziņģa vārds. 

Nākamajā sezonā "Nets", visticamāk, pārstāvēs līgas superzvaigzne Kairijs Ērvings, kurš Bostonas "Celtics" kluba vadībai esot licis noprast, ka atstās komandu.

Piesaistot Ērvingu, "Nets" plānojot atvadīties no D'Endželo Rasela.

Kluba algu griestos ir brīvi 46 miljoni dolāru, vēsta ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN. Līdz ar to "Nets" var atļauties divus līgas augstākā kaluma spēlētājus.

"New York Post" raksta, ka pagājušajā sezonā "Nets" vājais punkts bijis spēka uzbrucēja pozīcija, kurā nereti darbojās Kurucs, lai gan viņš drīzāk ir vieglais uzbrucējs. Bruklinas vienība šo caurumu varētu aizlāpīt, piesaistot Porziņģi. Tiek minēti arī tādi spēlētāju vārdi kā Tobiass Hariss (Fliadelfijas "76ers") un itālis Danilo Gallināri (Losandželosas "Clippers"), kuri aizvadīja teicamas sezonas. 

Porziņģis ar "Nets" komandu ticis saistīts arī iepriekš. Turklāt, pirms sākās sāga ar Ņujorkas "Knicks", viņš esot pieprasījis maiņu uz citu komandu, un viena no tām bijusi "Nets", savulaik vēstīja Ziemeļamerikas sporta mediji. 

Nesen Rīgā aizvadītajā "Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometnē pats Porziņģis sarunā ar Latvijas medijiem izteicās, ka nav pārliecināts, vai viņš jūnija beigās atgriezīsies Dalasas "Mavericks" komandas rīcībā. 

"Jāskatās. Nezinu vēl, kāds man būs plānojums pēc šīs nometnes. Skatīsimies tālāk," sacīja Latvijas basketbola zvaigzne, kurš oficiālu spēli pēdējo reizi aizvadīja 2018. gada februārī, kad guva ceļgala traumu.

Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Ieva Makare/LETA

Pats Porziņģis gan līdz šim izvairīgi izteicies par savu nākotni "Mavericks" komandā. Tiesa, kluba īpašnieks Marks Kubans un galvenais treneris Riks Kārlails ļoti labprāt vienotos ar Porziņģi par līguma nosacījumiem. 

Porziņģim 1. jūlijā beigsies NBA debitanta līgums, tādējādi viņš kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. Līdz ar to Latvijas basketbolistam jebkurš klubs varēs piedāvāt līgumu, taču "Mavericks" būs priekšroka, piedāvājot līdzvērtīgus kontrakta nosacījumus.

"Mavericks" varētu piedāvāt Porziņģim noslēgt vairāku gadu līgumu par aptuveni 150 miljoniem ASV dolāru lielu atalgojumu. Tiesa, teorētiski pastāv arī opcija, ka latvietis izvēlas parakstīt kvalifikācijas līgumu uz vienu gadu par 4,5 miljoniem dolāru, tādējādi 2020. gadā kļūstot par neierobežotu brīvo aģentu.

Kā reālākie papildinājumi "Nets" rindām gan tiek minēti Gallināri un Hariss. Vairākkārt izskanējis arī Kevina Duranta (Goldensteitas "Warriors") vārds - viņš dziedē Ahilleja cīpslas traumu un izlaidīs lielu daļu nākamās sezonas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu