Vairums autovadītāju ir gatavi CSNg apstākļus fiksēt mobilajā saskaņotajā paziņojumā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Autoavārijā cietuši auto
Autoavārijā cietuši auto Foto: Imago/ScanPix

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotie dati liecina, ka 63,2% autovadītāju ir gatavi turpmāk atteikties no saskaņotā paziņojuma papīra formātā izmantošanas un nepieciešamības gadījumā aizpildīt saskaņoto paziņojumu elektroniskā formā. Pērn šādu apņemšanos apliecināja nedaudz vairāk kā 50% autovadītāji.

Šī gada maijā LTAB īstenoja skaidrojošu kampaņu, lai mudinātu autovadītājus lejuplādēt LTAB OCTA mobilo lietotni, un, nepieciešamības gadījumā, CSNg apstākļus fiksēt mobilajā saskaņotajā paziņojumā. “Satiksmes drošībā ļoti būtiskas ir sabiedrības zināšanas par rīcību pēc CSNg, jo satiksmes dalībniekiem ir jābūt sagatavotiem, informētiem un zinošiem par saviem pienākumiem un tiesībām. Tas ļauj ne vien samazināt nevajadzīgu sastrēgumu rašanos, bet arī novērš jaunu negadījumu draudus. Turklāt CSNg, kas tiek noformēti, izmantojot saskaņoto paziņojumu, atvieglo Valsts policijas darbu, radot iespēju tai operatīvi ierasties vietās, kur būtiska ir policijas klātbūtne vai izmantot šo laiku preventīvajam darbam,” skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Kampaņas laikā LTAB OCTA lietotni lejuplādējuši vairāk nekā 7000 lietotāju un patlaban to kopumā izmanto gandrīz 30 000 viedierīču īpašnieki. “Lai arī LTAB OCTA lietotne jau kļuvusi pazīstamāka un tiek arvien aktīvāk izmantota autovadītāju ikdienā, pagaidām ik mēnesi CSNg ar mobilo saskaņoto paziņojumu fiksē vien daži desmiti autovadītāji. Līdzīgi kā ar ikvienu jaunu tehnoloģiju, visi autovadītāji nesāks to lietot vienā dienā, tāpēc mūsu uzdevums ir skaidrot lietotnes priekšrocības, apmācīt lietotājus un radīt visus priekšnoteikumus, lai CSNg dalībnieki izvēlētos aizpildīt tieši mobilo saskaņoto paziņojumu,” skaidro J.Abāšins.

LTAB pērn izstrādāja un ieviesa mobilā saskaņotā paziņojuma funkciju lietotnē LTAB OCTA. Tā ļauj CSNg cietušajiem ātri un ērti fiksēt negadījuma apstākļus, norādīt informāciju par iesaistītajām pusēm, apstiprināt datus un elektroniski nosūtīt tos apdrošinātājiem. Ņemot vērā, ka LTAB OCTA lietotne piesaistīta LTAB uzturētajai OCTA datubāzei, datu ievade cietušajiem prasa mazāk laika, jo tie saskaņotā paziņojuma protokolā ielasās automātiski. Turklāt aizpildītu saskaņoto paziņojumu abas puses autorizē ar elektronisko parakstu, un tas ir saistošs ikvienam apdrošinātājam.

Informācija par mobilo saskaņoto paziņojumu un tā aizpildīšanu atrodama šeit: www.ltab.lv/spapp

Kampaņas reklāmas video pieejams šeit: https://www.youtube.com/watch?v=24xjQHujtTM

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu