Jauns norvēģu zinātniskās fantastikas detektīvseriāls (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Personāži no vēstures, nākotnes tehnoloģijas un policisti, kas meklē atbildes uz neizskaidrojamo, – norvēģu seriāls "Beforeigners" jau no 21. augusta būs skatāms LMT viedtelevīzijā vienlaikus ar visu pārējo Eiropu. 

Tas pulcējis augstākās raudzes Skandināvijas aktierus, kas sevi pierādījuši starptautiskā arēnā, kā arī pieredzējušu seriāla radošo komandu, kuras kontā jau ir neskaitāmi apbalvojumi.

Seriāla "Beforeigners" notikumi norisinās pavisam tuvā nākotnē. Pasauli ir pārņēmis nebijis fenomens. Okeānā parādās spēcīgi gaismas uzliesmojumi, un

dažādās vietās parādās cilvēki no trīs pagātnes periodiem – akmens laikmeta, vikingu laika un 19. gadsimta beigām.

Neviens nesaprot, kas tam ir par iemeslu, savukārt cilvēkiem, kas no senas pagātnes nonākuši nākotnē, nav nekādu atmiņu par šo dīvaino ceļojumu laikā.

Foto: Publicitātes foto

Dažus gadus vēlāk Aflhildra, kura nāk no vikingu laikiem, integrācijas programmas ietvaros sāk sadarboties ar darbā izdegušo policijas oficieri Larsu Hālandu. Kopīgi izmeklējot kādas sievietes – viņas ķermeni klāj tetovējumi no akmens laikmeta -, slepkavību, viņi nonāk pie negaidītiem atklājumiem…

Pie seriāla "Beforeigners" scenārija strādājuši Anne Bjornstada (Anne Bjørnstad) un Eilifs Skodvins (Eilif Skodvin), kuri kopīgi izveidoja arī neticamus panākumus guvušo gangsteru seriālu "Lilyhammer" – tas joprojām tiek uzskatīts par vienu no veiksmīgākajiem Norvēģijas izcelsmes oriģinālseriāliem. "Beforeigners" režisors ir Jens Līns (Jens Lien), kura veidotās filmas guvušas starptautisku atzinību, tostarp viņa "Den brysomme mannen" (Nogurušie vīri) saņēmusi Kannu kino festivāla neatkarīgā kino balvu (Agence du Cinéma Indépendant pour sa Diffusion).

Foto: Publicitātes foto

Galvenajās lomās -  viens no slavenākajiem norvēģu aktieriem Nikolajs Klīvs Brošs (Nicolai Cleve Broch) un somu aktrise Krista Kosonena (Krista Kosonen), kuru pasaule iepazina filmā "Blade Runner 2049" (Pa asmeni skrejošais 2049).

Seriālu "Beforeigners" veido Rubicon TV sadarbībā ar HBO Europe.

LMT viedtelevīzijas piedāvājumā nepārtraukti tiek iekļauti HBO Europe oriģinālseriāli, šobrīd tiek demonstrēts spāņu seriāls "Pier" (Piekraste), čehu seriāls "Wasteland" (Tuksnesis), kā arī citi. Visi seriāli tiek demonstrēti oriģinālvalodā ar titriem latviešu valodā. 

Foto: Ieskats seriālā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu