Latvijas basketbolistes aizvadīs pirmspēdējo pārbaudes spēli pirms EČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilze Jākobsone
Ilze Jākobsone Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien aizvadīs savu pirmspēdējo pārbaudes spēli pirms gaidāmā Eiropas čempionāta, kas šogad norisināsies Rīgā un Serbijā.

Latvietes savu astoto pārbaudes spēli pirms gaidāmā Eiropas čempionāta aizvadīs "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā, plkst.18.30 tiekoties ar Ķīnu. Maču tiešraidē varēs vērot "Best4Sport TV" kanālā.

Tikmēr pēdējā pārbaudes spēle notiks 22.jūnijā "Arēnā Rīga" ar Slovēnijas valstsvienību.

Abas izlases savā starpā pēdējo piecu gadu laikā tikušās sešas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pēdējā savstarpējā spēle notika pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas pirmajā grupu turnīra spēlē, kad latvietes piedzīvoja zaudējumu 61:64.

Latvietes aizvadītajā nedēļā Čehijā notikušo turnīru noslēdza ar perfektu bilanci, trijās spēlēs izcīnot tikpat uzvaras. Pēdējā mačā Latvijas valstsvienība ar 69:63 pārspēja Ungārijas izlasi, bet pirms tam turnīrā latvietes ar 85:62 pārspēja Bosniju un Hercegovinu. Tikmēr piektdien ar 69:63 tika uzvarēta turnīra saimniece Čehija.

Savainojuma dēļ turnīru Prāgā nepabeidza viena no izlases vadošajām spēlētājām Aija Putniņa. Ņemot vērā neskaidrību ap Putniņas veselības stāvokli, Latvijas izlases treniņiem pievienojusies "TTT Rīga" basketboliste Karlīne Pīlābere.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas valstsvienība uzsāka Spānijā, kur vispirms ar 51:77 zaudēja mājiniecēm, kas ir arī Eiropas čempiones, bet par trešo vietu turnīrā ar 79:65 pārspēja Ungāriju.

Savukārt jūnija sākumā Guntas Baško atvadu spēlē Latvija mājās ar 47:62 zaudēja Turcijai.

Pirms Pīlāberes pievienošanās Latvijas izlases kandidāšu sarakstā bija tikai 13 basketbolistes, tāpēc treneriem jāatrod viena liekā, kas Eiropas čempionātā nepiedalīsies. Pēc pilsonības nepiešķiršanas no pretendentēm spēlēšanai valstsvienībā tika atskaitīta amerikāniete Šeja Pedija.

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā spēlēs vienā grupā ar Lielbritānijas, Ukrainas un Spānijas valstsvienībām. Pirmā spēle ir paredzēta pret Lielbritāniju 27.jūnijā plkst.18.30, turnīrā turpinājumā 28.jūnijā latvietes plkst.18.30 spēkosies ar Ukrainu, bet noslēdzošā grupu turnīra spēle būs 30.jūnijā plkst.18.30 pret Eiropas čempioni Spāniju.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksts:

Elīna Dikeulaka (Vroclavas "Šlenza", Polija), Ilze Jākobsone ("Freiburg", Vācija), Elizabete Bulāne, Ieva Pulvere, Kate Krēsliņa, Aija Brumermane, Kristīne Vītola, Karlīne Pīlābere (visas - "TTT Rīga"), Laura Ikstena (Sedlces PGE MKK, Polija), Digna Strautmane (Sirakjūsas Universitāte, NCAA), Paula Strautmane (Kvinnipakas Universitāte, NCAA), Lūize Šepte (Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Aija Putniņa (Miškolcas DVTK, Ungārija), Zenta Meļņika (Sanmartīno "Fila", Itālija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu