Vītola: Ceru, ka labākie karjeras gadi vēl ir tikai priekšā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristīne Vītola
Kristīne Vītola Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlases centra spēlētāja Kristīne Vītola cer, ka labākie karjeras gadi viņai vēl ir tikai priekšā, intervijā savam jaunam klubam Salamankas "Perfumerias Avenida" atklāja basketboliste.

Viena no labākajām Latvijas basketbolistēm Vītola atgriezusies spēcīgajā Spānijas klubā "Perfumerias Avenida", kuru pārstāvēja arī 2015./16.gada sezonā.

"Es vienmēr domāju, ka kādreiz varētu šeit atgriezties, bet es nezināju kad un kā tas varētu notikt," stāstīja Vītola.

Atgriezties Spānijas komandā spēlētāju motivējis kārtējais izaicinājums, kas būs jāpārvar. "Nekas nav mainījies, man aizvien patīk pārbaudījumi," teica centra spēlētāja.

"Pirms tam, pametot Salamanku, man iekšā bija nepadarīta darba sajūta, tāpēc šoreiz es vēlos visu izdarīt pareizi. Komanda regulāri spēlē Eirolīgā, un ikviena spēlētāja būtu laimīga saņemt šādu piedāvājumu, jo "Perfumerias Avenida" sniedz daudz iespēju, kuras atliek vien izbaudīt."

"Esmu gandarīta, ka klubs mani vēlreiz izraudzījās," prieku par atgriešanos Spānijā neslēpa Vītola.

Spēlētāja arī norādīja, ka pa šiem gadiem kļuvusi nobriedušāka un gudrāka, salīdzinot ar periodu, kad viņa pirmo reizi ieradās Salamankā. "Bez šaubām, esmu ieguvusi lielāku pieredzi. Kad pirmo reizi ierados šeit, biju jauna un ļoti ambicioza, tāpat man tā bija tikai otrā sezona kā profesionālei," pagātnes notikumos atskatījās basketboliste.

"Visticamāk, tajā reizē es vēl nebiju pietiekami gatava šāda līmeņa basketbolam, tomēr pa šiem gadiem esmu ļoti daudz ko iemācījusies. Šobrīd jūtos krietni pārliecinātāka, pievienojoties komandai."

"Jūtu, ka ar katru gadu augu gan fiziskajā, gan mentālajā ziņā, un tas man ir palīdzējis demonstrēt labāku sniegumu. Šobrīd varu teikt, ka izbaudu spēlēšanu, tāpēc lielu paldies jāsaka maniem treneriem un bijušajām komandas biedrenēm. Tomēr zinu, ka man vēl ir kur augt, un es ceru, ka labākie karjeras gadi vēl ir tikai priekšā," teica Vītola.

Latviete arī pēc Spānijas atstāšanas esot sekojusi līdzi kluba rezultātiem un arī neslēpa, ka daudzi fani gaidījuši viņas atgriešanos. "Atbalsts no faniem spēlēs ir lielisks, un vairāki cilvēki man prasīja, kad es atgriezīšos komandā. Tāpēc man ir prieks, ka uzturēju saikni ar Salamanku, un tagad varu atgriezties laukumā," stāstīja sportiste.

"Visvairāk es vēlos izbaudīt basketbolu, jo kad tas izdodas, arī pašai sanāk paveikt lieliskas lietas. Vēlos rādīt savu labāko sniegumu katru dienu, spēlējot kopā ar komandu," par nākotnes mērķiem runāja latviete. "Ar klubu es vēlos uzvarēt katrā spēlē, un ceru, ka visas spēlētājas smagi strādās, lai sasniegtu izvirzītos mērķus."

Šobrīd Vītola ir viena no 14 kandidātēm Latvijas sieviešu basketbola izlasē un sagaidāms, ka viņa arī būs starp tām 12 basketbolistēm, kuras jūnija beigās un jūlija sākumā uzsāks cīņu par Eiropas spēcīgākās komandas godu.

Centra spēlētāja iepriekš karjerā spēlējusi arī Stambulas "Galatasaray", savukārt pēc tam viņa sezonu pavadīja Polijas klubā "Basket 90 Gdynia", bet pērn pievienojās Latvijas vadošajai komandai "TTT Rīga", pārstāvot to arī FIBA Eirolīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu