Operetes festivālu atklās Prauliņas, Rīgas gospelkora un Raimonda Ozola koncerts (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristīne Prauliņa
Kristīne Prauliņa Foto: publicitātes

3. Starptautiskais Operetes festivāls tiks atklāts ar ieskaņas koncertu „Es vēlreiz teikšu, priecājieties!” piektdien, 12. jūlijā, plkst. 19:00 Ikšķiles evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Kalēju ielā 1. Tajā ar skaistāko mūziku no latviešu un pasaules klasikas zelta fonda un gospelmūziku uzstāsies Kristīne Prauliņa, Rīgas Gospelkoris, Raimonds Ozols, Operetes teātra jaunās balsis un Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Koncertprogrammas „Es vēlreiz teikšu, priecājieties!” galvenais vadmotīvs ir prieks, kas spēj garīgi uzlādēt, lai akumulētu enerģiju un iepriecinātu tos, ko sastopam savā dzīves ceļā. Koncerta apmeklētāju sirdis ielīksmos Rīgas Gospelkoris ar Kristīni Prauliņu, Operetes teātra jaunās balsis – Rūta Martinova (soprāns), Elīna Avotiņa (mecosoprāns), Dainis Kalnačs (tenors), kā arī pieredzes bagāti mākslinieki - vijolnieks Raimonds Ozols un jau tradicionāli – atklāšanas koncertā pie klavierēm – pianiste Agija Ozoliņa-Kozlovska. Skanēs Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa, Žila Masnē, Johana Sebastiana Baha, afroamerikāņu autoru skaņdarbi u.c. mūzika.

„Bez lielās vertikāles nebūtu arī horizontāle! Festivāla ieskaņas – atklāšanas koncertam jābūt tieši tam pamatam, no kā simboliski izriet viss, uz kā mēs būvējam operetes attīstību, - vertikālei, kur prieks mijas ar intravertu pateicības un harmonijas piepildījumu mūzikā. Tā būs gan šodiena – mūziķi ar skatuves pieredzi, gan nākotne – jaunie mākslinieki,” uzsver pianiste un Operetes teātra valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Kristīne Prauliņa uzskata, ka gospelmūzika ir ticības, degsmes un dvēseliskās izjūtas izpausmes mūzika.

„Mēs ar Rīgas Gospelkori baudām katru iespēju dalīties savos stāstos un mūzikas mīlestībā caur šīm Latvijā vēl nedaudz neierastajām ritma un blūza nokrāsām,”

tā par dalību Starptautiskajā Operetes festivālā stāsta dziedātāja.

Foto: Kristīne Prauliņa prezentē savu pirmo EP albumu "A Warmer October"

Rīgas Gospelkoris aktīvi koncertē gan Latvijā, gan ārpus robežām, dziedot mūsdienu afroamerikāņu baznīcas mūziku. Koris uzstājies gospelmūzikas festivālos Spānijā, Vācijā, Norvēģijā, Polijā, Kiprā, Igaunijā, Lielbritānijā, Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī piedalījies dažādos projektos ar izpildītājiem no ASV (Donald Lawrence, Terry Moore, Walter Owens, Malcolm Williams, Lydia Elle), Lielbritānijas (Karen Gibson) un Latvijas (Renārs Kaupers & Prāta Vētra, Deniss Paškevičs, u.c.). Rīgas Gospelkoris ieguvis zelta medaļu 2014. gada Pasaules koru olimpiādē diriģenta Jāņa Maslovska vadībā un arī 2017. gada Nāciju Grand Prix konkursā Kristīnes Prauliņas vadībā.

Jau vēstīts, ka 3. Starptautiskais Operetes festivāls notiks Ikšķilē no 12. līdz 14. jūlijam. Tajā būs filmu lektorijs „Operetes laiks”, sarunas pie kafijas “Mendelim Bašam – 100” un pirmā 21. gadsimta oriģināloperete “Trīs zvaigznes. Zigfrīds”, teatrāls piedzīvojums bērniem “Radām opereti!” un Festivāla gaisa balons, un, protams, Galā koncerts. Tajā piedalīsies solisti no Austrijas un Lietuvas operetes teātriem, Itālijas, Serbijas un Izraēlas, kā arī Latvijā iemīļotie solisti - Sonora Vaice, Laura Purena, Irma Pavāre, Emīls Kivlenieks, Nauris Indzeris un operetes dejotāji. Spēlēs Operetes orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Vakara noslēgumā būs Valšu vakars, kurā stundas garā deju tūrē Operetes orķestris un Johana Štrausa mūzika valdzinās un aizraus visus dejotgribētājus valša un polkas ritmos.

Biļetes iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas 10 - 30 eurR.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu