Ēģipte kā nepamatotus noraida Erdogana apgalvojumus, ka Mursi tika nogalināts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: Reuters/ScanPix

Ēģipte ceturtdien par nepamatotu nodēvēja Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana apgalvojumu, ka Ēģiptes eksprezidents Mohameds Mursi ticis nogalināts.

Ēģiptes ārlietu ministrs Same Šukri ceturtdien sacīja, ka viņa valsts ir gatava stāties pretī jebkādiem draudiem.

Šukri Erdogana izteikumus raksturoja kā bezatbildīgus.

"Tādas nepierādītas tenkas, ar kurām viņš aizpilda savas runas un paziņojumus, tikai atspoguļo viņa ciešās saites ar teroristisko organizāciju "Musulmaņu brālība"," Erdogana izteikumus rakstiski kritizēja ministrs.

"Musulmaņu brālību", kuras augsta ranga pārstāvis bija Mursi, Ēģipte pasludinājusi par aizliegtu un teroristisku organizāciju.

"Mursi nenomira no dabiskiem cēloņiem, viņš tika nogalināts. Mohameds Mursi diemžēl cīnījās pie zemes 20 minūtes. Varasiestādes nereaģēja," sacīja Erdogans, solot, ka Ankara darīs visu nepieciešamo, lai sauktu Ēģipti starptautiskas tiesas priekšā.

67 gadus vecais Mursi pirmdien saļima un nomira tiesas sēdē, kurā tika izskatītas apsūdzības pret viņu valsts nodevībā saistībā ar slepenu valsts dokumentu nodošanu Katarai, kad viņš atradās pie varas.

Ēģiptes valsts mediji vēstīja, ka Mursi miris no sirdstriekas.

Attiecības starp Ēģipti un Turciju saasinājušās, kopš 2013.gada vidū armija gāza no prezidenta amata Mursi.

Islāmists Mursi kļuva par pirmo demokrātiski ievēlēto Ēģiptes prezidentu 2012.gadā - gadu pēc ilggadējā valsts prezidenta Hosni Mubaraka gāšanas.

2013.gadā Mursi no varas gāza armija pēc masu protestiem pret viņu.

Mursi kopš gāšanas ticis tiesāts vairākās lietās.

ANO cilvēktiesību birojs otrdien aicināja veikt neatkarīgu izmeklēšanu par Mursi nāves apstākļiem. Ēģipte šo aicinājumu noraidīja, apsūdzot ANO mēģinājumos politizēt Ēģiptes eksprezidenta nāvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu