"Sadales tīkls" vadītājs ar Rebenoku pārrunājuši plānu sistēmas pakalpojumu tarifu samazināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

AS "Latvenergo" pagaidu padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks ticies ar AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāju Sandi Jansonu, lai pārrunātu plānu sistēmas pakalpojumu tarifu samazināšanai, aģentūru LETA informēja "Sadales tīkls" pārstāve Tatjana Smirnova.

Tikšanās laikā Jansons iepazīstināja Rebenoku ar "Sadales tīkls" īstenoto darbības efektivitātes paaugstināšanas projektu, kas jau šobrīd dod iespēju samazināt uzņēmuma pamatdarbībai nepieciešamos resursus un veikt izmaiņas sadales sistēmas pakalpojumu tarifos.

Tikšanās laikā apspriesti iespējamie sistēmas pakalpojumu tarifu samazināšanas scenāriji un izvirzīti tālākie darbi, lai paveiktu ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) izvirzīto uzdevumu elektrības maksājumu samazināšanai. "Sadales tīkls" no aprīļa strādā ekonomiskas ministra izveidotajā darba grupā un 10.jūnijā iesniedza ministrijai plānu par iespējamo sadales sistēmas pakalpojumu tarifu attiecināmās daļas samazināšanu par 10%, kas kopējo elektroenerģijas piegādes tarifu samazinātu līdz 8%.

""Sadales tīkla" pakalpojumu tarifu samazināšanas projekts ir komplekss pasākums, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem prasa dažādu iesaistīto pušu - gan vietējo, gan starptautisko institūciju - saskaņojumu, kā arī politiski nozīmīgus lēmumus. Piemēram, šobrīd ir sāktas sarunas ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju par nepieciešamajām izmaiņām Elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodikā. Esmu gandarīts, ka ar jauno "Latvenergo" pagaidu padomes priekšsēdētāju esam vienisprātis par tarifu samazināšanas projekta tālāku virzību un iesākto darbu turpināšanu jaunā kvalitātē," norādīja Jansons.

Vienlaikus tikšanās laikā tika pārrunātas arī citas sadales sistēmas operatora "Sadales tīkls" prioritātes, pie kurām uzņēmums aktīvi strādā. Piemēram, tika pārrunāta darbības efektivitātes paaugstināšanas projekta īstenošanas gaita un jau sasniegtie rezultāti, viedo skaitītāju uzstādīšana mājsaimniecībās, kur īsā laika periodā Latvija ir sasniegusi ļoti labus indikatīvos rezultātus, kā arī uzņēmuma elektrotīkla modernizācijas un investīciju politika.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka trešdien, 19.jūnijā, tika atlaista "Latvenergo" padome.

Atlaistajā padomē kopš 2016.gada darbojās bijušais ''DNB bankas'' vadītājs Latvijā Andris Ozoliņš, Latvijas nacionālās aviokompānijas ''airBaltic'' valdes loceklis, Slovākijas pilsonis Martins Sedlackis, Ekonomikas ministrijas bijušais valsts sekretāra vietnieks un lidostas ''Rīga'' bijušais valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš, Finanšu nozares asociācijas (iepriekš Latvijas Komercbanku asociācija) bijušais prezidents un AS ''Valsts nekustamie īpašumi'' padomes loceklis Mārtiņš Bičevskis, kā arī bijusī ''RB Rail'' valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa.

Atlaistās padomes vietā iecelta pagaidu padome, kuras priekšsēdētājs ir Rebenoks, bet padomes priekšsēdētāja vietnieks ir "Rigensis Bank" valdes loceklis Renārs Degro. Tāpat "Latvenergo" padomē iecelta Inese Kublicka, Artūrs Šnoriņš un Kristaps Stepanovs.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu