ASV: Bezpilota lidaparāta notriekšana virs Hormuzas līča ir "neprovocēts uzbrukums" (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

ASV armija ceturtdien paziņojusi, ka tās bezpilota lidaparāts, kuru notriekusi Irānas revolucionārā gvarde, atradies starptautiskajā gaisa telpā, un ka tas bijis "neprovocēts uzbrukums".

ASV Aizsardzības ministrijas Centrālais štābs, kas atbildīgs par operācijām Tuvajos Austrumos, apstiprinājis ziņas par lidaparāta notriekšanu, taču noraidījis Teherānas apgalvojumus, ka tas noticis Irānas gaisa telpā.

Pentagona paziņojumā teikts, ka lidaparāts notriekšanas brīdī atradies starptautiskajā gaisa telpā virs Hormuza šauruma.

"Tas bija neprovocēts uzbrukums ASV novērošanas līdzeklim starptautiskā gaisa telpā," teikts paziņojumā.

Kā ziņots, aģentūra IRNA ceturtdien izplatīja informāciju, ka bezpilota lidaparāts "RQ-4 Global Hawk" notriekts Irānas gaisa telpā virs valsts dienvidu provinces Hormozgānas.

Revolucionārā gvarde paziņoja, ka lidaparātu notriekusi ceturtdienas rītā, kad tas ielidojis Irānas gaisa telpā netālu no Kuhmobarakas rajona Hormozgānas provincē, kas atrodas līdzās Hormuza šaurumam.

Kamēr Irānas Revolucionārā gvarde apgalvo, ka lidaparātu notriekuši tās gaisa spēki, ASV norāda, ka uzbrukumā izmantota zenītraķete.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu