Ieskats filmas "Jaungada taksometrs 2" filmēšanā

Jānis Škapars
, Fotogrāfs
CopyDraugiem X Whatsapp

Filmas “Jaungada Taksometrs 2” varoņi 20. jūnijā ieskandināja vasaras saulgriežu laikā Ziemassvētkus un jau sāka skaitīt stundas līdz Jaunajam gadam.

Pērnā gada nogalē debitējusī komēdija “Jaungada taksometrs” sasniegusi lielu skatītāju atsaucību un dzīvu ieinteresētību visā Latvijā, pulcējot kinoteātros vairāk kā 50 000 skatītāju skaitu. Pateicoties filmas idejas potenciālam un atsaucoties skatītāju vēlmēm, filmas veidotāji veido tās turpinājumu “Jaungada taksometrs 2”, kas mūsdienu Latvijas oriģinālā kino vēsturē ir pirmais gadījums.

Pirms Līgo svētkiem vasaras saulgriežos, kad tiek filmēts Jaungada sveiciens, kurā galvenie varoņi apgūst līnījdejas kopā ar dejotājiem no “Jautrajiem zābaciņiem,” režisors Māris Martinsons atklāj par pārmaiņām filmas galveno varoņu dzīvēs, kas būs redzamas “Jaungada taksometrs 2”: “Saka, ka ragavas jātaisa vasarā, taču filmēt Jaungada filmu vasarā jau otro reizi pēc kārtas 30 grādu karstumā ir izaicinoši ne tikai aktieriem, bet arī visai filmēšanas grupai. Kopumā filma ir nofilmēta, atlicis vēl montāžas un skaņas darbs, noslēdzošie kadri gan vēl tiks filmēti vēlā rudenī, kad universālveikals “Stockmann” būs tērpies jau Ziemassvētku noskaņās un galvenie varoņi vēl tikai steigs iegādāties svētku dāvanas.

“Jaungada taksometrs 2” būs romantiska, pozitīva komēdija, krāsaina, svētku atmosfēras caurstrāvota. Skatītājam, kas būs redzējis pirmo filmu, tā būs patīkama atkalredzēšanās, bet tiem, kas redzēs pirmo reizi - emocionāla iepazīšanās ar svētku filmas pasauli un varoņiem, kuru, vienreiz ieraudzījis, gribēsies piedzīvot vēl un vēl. Filmas pamatideju filmā vēsta viens no varoņiem: “Dzīve ir jāņem tāda, kāda tā ir” bez obligāti pieņemtajām jaunā gada apņemšanām.”

Sadarbībā ar izplatīšanas kompāniju “Forum Cinemas” filmu režisors Māris Martinsons šī gada 6. decembrī piedāvās skatītāju vērtējumam “Jaungada taksometrs 2” ar lielisku aktieru, mūziķu un improvizatoru ansambli.

“Kā režisora Māra Martinsona filmas "Jaungada taksometrs" izplatītāji, esam gandarīti par šīs filmas lieliskajiem panākumiem Latvijas kino izrādīšanas tirgū - tie parādīja šī filmu žanra popularitāti un potenciālu pašmāju skatītāju vidū. Mūsuprāt, ir aizsākta jauna, lieliska tradīcija, un mēs ar lielu prieku piedalāmies "Jaungada taksometrs" stāsta turpinājuma tapšanā,” stāsta SIA “Forum Cinemas” filmu izplatīšanas nodaļas vadītāja Ilze Roķe.

Filmas anotācija: Pagājis gads un filmas “Jaungada taksometrs” varoņi skaita stundas līdz Jaunajam gadam. Filmas varoņu dzīvēs ir notikušas pārmaiņas. Andrejs (Lauris Reiniks) šo vakaru pavadītu kopā ar mīļoto Ilzi (Anete Krasovska), gaidot atbraucam viņas mammu, ja tikai Ilzei, gaidībās esot, visu laiku nerastos dažādas iegribas, kurām vajadzētu aizbraukt pakaļ. Andreja kaimiņš policists Jēkabs Garšiņš (Nauris Brikmanis) pirms gada nejauši iekļuvis pikantā fotosesijā un gada laikā ticis šantažēts, taču ar jaunās paziņas kosmetoloģes Annas (Anna Lieckalniņa) palīdzību atgriežas notikumu vietā, lai panāktu taisnību. Aiga (Zane Dombrovska), kas apņēmusies visu gadu ieturēt lielu distanci ar vīriešiem, pēdējās stundās cenšas atrast spēku, lai atturētos vēlmei mesties simpātiskā Jāņa (Andris Bulis) apskāvienos. Visbeidzot izpalīdzīgais Andrejs savas labās sirds dēļ jau otro reizi nespēj atteikt Igoram (Valters Krauze) un neviļus kļūst par salaveci neparastā pasākumā, kas var mainīt ne tikai viņa paša, bet arī jaunās ģimenes nākotni.

“Jaungada taksometrs 2” galvenajās lomās - Lauris Reiniks, Anete Krasovska, Baiba Sipeniece - Gavare, Viesturs Krauze, Nauris Brikmanis, Andris Bulis, Zane Dombrovska, Anna Lieckalniņa un Kozmens.

Filmas “Jaungada taksometrs 2” režisors un idejas autors ir Māris Martinsons, producente Linda Krūkle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu