NYT: ASV plānoja gaisa triecienus Irānā, bet pēkšņi tos atsauca (18)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien apstiprinājis, bet pēc tam atsaucis gaisa triecienus pret Irānas mērķiem, vēsta laikraksts "The New York Times".

ASV plānoja ceturtdienas vakarā veikt triecienus pret "vairākiem mērķiem Irānā, piemēram, radariem un raķešu baterijām", laikraksts atsaucās uz augsta ranga ASV valdības amatpersonām, kas apliecināja, ka plāns pēkšņi atcelts agrīnā tā posmā.

Baltā nama un ASV Aizsardzības ministrijas amatpersonas atteicās komentēt izskanējušo informāciju, bet laikraksts norādīja, ka pagaidām nav skaidrs, vai tiek plānota tādu triecienu īstenošana nākotnē.

Irāna paziņoja, ka atradusi ASV izlūkošanas lidaparāta "Global Hawk" detaļas savos teritoriālajos ūdeņos pēc tam, kad to notrieca raķešu uzbrukumā. Pentagons uzstāj, ka lidaparāts notriekšanas brīdī atradās virs starptautiskiem ūdeņiem.

ASV prezidents sākotnēji tviterī paziņoja, ka Irāna pieļāvusi ļoti lielu kļūdu, notriecot Savienoto Valstu izlūkošanas bezpilota lidaparātu netālu no stratēģiski nozīmīgā Hormuza šauruma.

Bet vēlāk gan viņš mīkstināja savu pozīciju, sakot, ka "man grūti ticēt, kas tas tika darīts tīšām. (..) Man ir sajūta, ka tā bijusi kāda kļūda".

"Jūs uzzināsiet," Tramps teica žurnālistiem, atbildot uz jautājumu, kāda būs ASV atbildes rīcība.

"Mēs nevēlamies karu, bet dedzīgi aizstāvēsim savas debesis, zemi un ūdeņus," paziņoja Irānas ārlietu ministrs Mohamads Džavads Zarifs.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu