"Ugunsgrēka" aktrise Bērziņa iemēģina spēkus režijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Dziedošā Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa (38), ko daudzi savulaik iemīļoja arī kā televīzijas seriāla «UgunsGrēks» varoni Ritu, šobrīd attīsta sevi režisores ampluā, vēsta izdevums "Privātā Dzīve".

Aktrise ir pabeigusi mācības maģistrantūrā, apgūstot teātra režiju. 

"Pa šo laiku man ir izdevies iemēģināt spēkus režijā. Mans diplomdarbs «Precēšanās un šķiršanās anatomija» Nacionālajā teātrī tika spēlēts veselu sezonu, un zāle bija pilnībā izpārdota. Tādēļ gribu cerēt, ka man ir izdevies," viņa saka.

Bērziņa veidojusi arī vairākus muzikālus projektus sadarbībā ar izdevniecību "MicRec", piemēram, koncertprogrammu "Mans draugs Mārtiņš Freimanis".

Foto:  Foto: Koncerts “Mans draugs Mārtiņš Freimanis” Ķīpsalā.

Vēl Bērziņa atklāj, ka vēlētos papildināt savas zināšanas ārzemēs. 

"Tad jau redzēs, kā man ies. Studijām ārzemēs būtu pilnīgi cita pieredze,"

viņa secina.

Aktrises darbs gan netiks atstāts otrajā plānā, jo aktrisei ieplānotas trīs lielas lomas Nacionālajā teātrī. Režija ir ilgtermiņa plāns.

"Skaidrs, ka pasaules dramaturģija pārsvarā lutina vīriešu lomu tēlotājus, tādēļ iestājas brīdis, kad dāmām ir aizvien mazāk lomu, ko spēlēt. Iespējams, ka visu mūžu uz skatuves nebūšu. Protams, viss ir arī atkarīgs no mana rakstura un vēlmes mācīties vēl un vēl," viņa rezumē.

Aktrise Marija Bērziņa (no labās) 
Aktrise Marija Bērziņa (no labās) Foto: Ieva Lūka/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu