Hosams Abu Meri dod vērtīgus padomus, kā tikt cauri Jāņiem sveikiem un veseliem (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Saeimas deputāts un gastroenterologs Hosams Abu Meri dalījies ar vērtīgiem un pārbaudītiem ieteikumiem, kā svētku laikā saglabāt labu pašsajūtu, lai nesanāktu viesoties slimnīcā.

“Dārgie draugi un sekotāji, uzskatu par savu pienākumu atgādināt būtiskāko par mielošanos svētkos. Zinu, ka Jāņi jāsvin no visas sirds, tomēr vienlaikus jādomā arī par savu veselību! 

1. Ēdienu kārtīgi jāsakošļā un nedrīkst norīt lieliem kumosiem.

2. Ēdiens ir ne tikai vajadzība, tas jābauda, tātad - ēdiet lēnām un izjūtiet garšu.

3. Svētkos visticamāk neiztiks bez reibinošo dzērienu baudīšanas, bet dariet to atbildīgi un ar mēru.

4. Cilvēkiem, kam ir kuņģa zarnu trakta hroniskas problēmas (gastrīts, pankreatīts, čūlas) jābūt piesardzīgiem ar taukainiem, skābiem un asiem ēdieniem, un iesaku nelietot alkoholu.

5. Arī pilnīgi veseliem cilvēkiem vienmēr var būt pirmā reize... Ēdot lielas porcijas, kombinējot taukainu ēdienu ar alkoholu, tas var izraisīt akūtu pankreatītu (ļoti nopietnu aizkuņģa dziedzera iekaisumu).

N.B. Mans tālrunis būs ieslēgts, bet ceru, ka šogad zvanu būs mazāk, un jūs visi būsiet veseli! Novēlu priecīgus Līgo un Jāņus” raksta Abu Meri.

“Nu nevajag tagad zīmēties uz Jāņu rēķina - pēc kārtīgas libāniešu maltītes es jutos vairāk pārēdies kā Līgo svētkos - sorry Hosam”, “Paldies Tev par konsultāciju, nu tad iedzersim par kuņģa un zarnu trakta veselību!”, “Apsolu zvanīt tikai tad, ja būs kopīga dziesma jādzied!” tā komentētāji.

Kā jau ziņots, politiķis nesen kopā ar mīļoto Lindu Krūmiņu viesojās savā dzimtenē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu