Paula Strautmane: Esam krietni progresējušas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Paula Strautmane
Paula Strautmane Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta sagatavošanās posmā ir krietni progresējusi, atzina izlases spēlētāja Paula Strautmane.

Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien savā pirmspēdējā pārbaudes spēlē pirms gaidāmā Eiropas čempionāta Rīgā ar rezultātu 74:56 (17:12, 13:17, 18:13, 26:14) pieveica Ķīnu.

Tādējādi Latvijas basketbolistes pārbaudes mačos guvušas jau četras uzvaras pēc kārtas.

"Patika tas, ka atrāvāmies un varēja visas izspēlēties. Arī Beta [Elizabete Bulāne] varēja iziet laukumā. Ja jaunie basketbolisti var izspēlēties, tad līderi ir nospēlējuši labi," uzsvēra basketboliste.

Latvijas valstsvienībai netraucēja arī sutīgais laiks "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā.

"Nebija viegli spēlēt šādā karstumā, zālē un ģērbtuvē sēdējām ar ledus maisiņiem. Trenējāmies šajā zālē, tāpēc rēķinājāmies ar to, kas būs karsts un nebūs gaisa. Ja varam sakoncentrēties un plaušas strādā šādos apstākļos, tad arī arēnā čempionāta laikā viss būs kārtībā. Jauniešu čempionātos dažkārt ir bijušas šādas zāles, tāpēc, iespējams, visas esam spēlējušas šādos apstākļos. Visiem apstākļiem var pielāgoties, ja tam sagatavojas," skaidroja Strautmane.

Viņa ceturtdien nospēlēja 15 minūtes un guva četrus punktus, bet pārbaudes turnīrā Prāgā divos dueļos laukumā pavadīja aptuveni 25 minūtes, pret bosnietēm gūstot 16 punktus.

"Esmu ļoti apmierināta, ka varu palīdzēt arī laukumā, ne tikai treniņos. Kā komanda šajā sagatavošanās laikā esam krietni progresējušas, ja atskaites punktu ņem spēli pret Turciju. Mums ir vēl spēle pret Slovēniju, kur sakārtot pēdējos taktiskos jautājumus. Domāju, ka būsim gatavas un veselas, un čempionātā spēlēsim pilnā sastāvā," uzsvēra basketboliste.

Strautmane pērn līdz pašai pēdējai pārbaudes spēlei cīnījās par iespēju pārstāvēt Latviju Pasaules kausā, tomēr kā pēdējā tika atskaitīta no valstsvienības.

"Protams, ka nav patīkami būt tam trīspadsmitajam atskaitītajam. Pērn treneris redzēja, ka tieši tāds sastāvs bija pats labākais. Nekad nebiju atskaitīta no izlases, tas rūdīja manu raksturu un palīdzēja būt drosmīgākai. Sapratu, ka ir lietas, kuras varu kontrolēt pati, un lietas, kuras nosaka treneris. Katrs gads ir citādāks, jauni spēlētāji un pavisam cits sagatavošanās posms. Daru to Latvijas dēļ, ne sevis dēļ, tāpēc pagātne ir aiz muguras, un visur eju ar jaunu sparu," secināja Strautmane.

Eiropas čempionāts notiks Latvijā un Serbijā, divām apakšgrupām spēkojoties Rīgā.

"Ļoti ceru, ka visi nāks atbalstīt, kā arī būs pilna un skaļa arēnā. Jo būs lielāks atbalsts, jo labāk. Cerams, ka māju zāle dos klāt papildu niknumiņu. Jāizkļūst ārā no grupas un jātiek sešiniekā, lai varam braukt uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Taču viss jāizdara soli pa solim," teica basketboliste.

Strautmane pārstāvējusi visu vecumu grupu Latvijas jaunatnes izlases, kā arī bija pieaugušo valstsvienības sastāvā aizpērn notikušajā Eiropas čempionātā.

"Katru vasaru kopš 13-14 gadu vecuma esmu izlasēs, pati pat līdzi neskaitu. Būtu dīvaini, ja vasarā nebūtu izlases. Nezinātu, ko darīt," stāstīja 22 gadus vecā Paula Strautmane, kuras jaunākā māsa Digna arī gatavojas Eiropas čempionātam. "Pieaugušo izlasē lielajos turnīros vēl neesam spēlējušas kopā. Aizpērn es biju izlasē Eiropas čempionātā, bet pērn māsa aizbrauca uz Pasaules kausu. Tāpēc, ja abas tiksim, tad šis būs pirmais lielais turnīrs, kurā spēlējam abas kopā."

Radnieciskās saites māsām Strautmanēm palīdz arī laukumā.

"Basketbolā kopā esam jau no paša sākuma. Pat īsti nezinu, kā būtu citādāk. Protams, ka universitātēs katra spēlējam savās komandās, taču izlasē labi saprotamies bez vārdiem. Gadu gaitā esam iemācījušās kašķus atstāt laukuma malā. Kad bijām mazas, tas nāca līdzi laukumā, bet tagad viss kārtībā. Mums vairs nav ko dalīt, esam izaugušas," stāstīja Strautmane.

"Pēc spēlēm varbūt nedaudz kaut ko pārrunājam. No basketbola tā pa īsti nekad neaizejam, jo īpaši šādā sagatavošanas posmā, kad katru dienu ir treniņi," uzsvēra Strautmane.

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā spēlēs vienā grupā ar Lielbritānijas, Ukrainas un Spānijas valstsvienībām. Pirmā spēle ir paredzēta pret Lielbritāniju 27.jūnijā plkst.18.30, turnīrā turpinājumā 28.jūnijā latvietes plkst.18.30 spēkosies ar Ukrainu, bet noslēdzošā grupu turnīra spēle būs 30.jūnijā plkst.18.30 pret Eiropas čempioni Spāniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu