Stilīgi un klasiski vainadziņi, kurus pīt Jāņos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Svētki klāt – daži steidz doties pie dabas krūts, bet citi ir iebriduši pļavās pēc jāņuzālēm. Lūk, dažas vainagu idejas, kas var kalpot par iedvesmu vainagu pīšanā. 

Klasiskais jāņuzāļu vainadziņš - pieturies pie klasiskajām vērtībām un iepin vainagā ozollapas, pīpenes, rudzupuķes, magones, kalmes, kumelītes, pelašķus un vīgriezes.

Foto: Unsplash

Smalkais līgavu vainags - izvēlies tikai baltus ziedus un pāris smalkas lapiņas, lai izveidotu plānu un vieglu līgavu vanagam līdzīgu ziedu kroni. Plānos ziedu kātiņus nostiprini ar tumši zaļu stiepli. 

Foto: Unsplash

Eksotisks vainadziņš - pīšanā izmanto mākslīgos augus, piemēram, orhideju, magnoliju vai citu eksotisku ziedu imitācijas. Ar šādu vainagu pavisam noteikti atšķirsies, un tas piešķirs tradicionālajiem svētkiem netradicionālu piesitienu.

Foto: Unsplash

Ziedu sprādze - ja nevēlies aizrauties ar vainagu pīšanu, ņem talkā ķemmīšsprādzīti un ar karsto līmi pielīmē klasiskās jāņuzāles, piemēram, smalkas ozollapas, nelielus margrietiņu ziedus, kumelītes vai rudzupuķes. Neparastākam izskatam izvēlies eksotiskākus augus, piemēram, sukulentus, orhidejas vai pat smalku odziņu ķekarus. 

Foto: Unsplash

Zaļā zāļu pīne - ja ziedu vainags nav tavs aicinājums, izmanto citu pieeju un vainagu sapin no zaļām zālēm un lapām gluži kā bizē. Nostiprini to ar stiepli un liec galvā gluži kā kroni. 

Foto: Unsplash

Rožu vainadziņš - vēlies justies kā īsta ziedu karaliene? Pagatavo rožu kroni no īstajām vai mākslīgajām rozēm. 

Foto: Unsplash

Asimetrisks vainags - izveido nelielu ziedu pušķīti vienā pusaplī, bet otru pusapli atstāj askētisku, proti, veido no stingrākām zālēm, lapām, lentes vai zariņiem. 

Foto: Unsplash
CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu