"VEF Rīga" spēlēs Čempionu līgas pamatturnīrā; "Ventspils" sāks no kvalifikācijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
BK "Ventspils" un "VEF Rīga"
BK "Ventspils" un "VEF Rīga" Foto: Zane Bitere/LETA

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas nākamajā sezonā pamatturnīrā startēs "VEF Rīga" basketbolisti, kuriem tā būs atgriešanās Eirokausos pēc četru gadu pārtraukuma, bet "Ventspils" cīņu par vietu pamatturnīrā uzsāks ar kvalifikācijas mačiem, ziņo turnīra rīkotāji.

"VEF Rīga" savus pretiniekus pamatturnīrā noskaidros 4.jūlijā, kad notiks izloze.

Čempionu līgas turnīrā tiks aizvadīta ceturtā sezona un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai "Ventspils" vienība.

Aizvadītās sezonas Latvijas čempione "VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

FIBA Čempionu līgas kvalifikācija sāksies 17.septembrī, bet pamatturnīram starts tiks dots 8.oktobrī.

Ja "VEF Rīga" iekļauta starp 24 pamatturnīra dalībniecēm, tad "Ventspils" būs starp tām komandām, kas sadalīs astoņas atlikušās ceļazīmes. Ventspilnieki kvalifikāciju sāks no otrās, izšķirošās, kārtas, kurā tiksies ar kādu no pirmo kārtu pārvarējušajām vienībām.

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas "Segafredo Virtus".

Pērnā gada Latvijas čempionvienība "Ventspils" šosezon nekvalificējās FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīram, jo savā grupā palika sestajā vietā, tomēr tā ieguva iespēju sacensties pēc prestiža līmeni zemākā turnīra FIBA Eiropas kausa izslēgšanas sacensībās, kur gan nepārvarēja pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu