"Jelgavas" futbolisti pārtrauc neveiksmju joslu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Jelgava" futbolisti
FK "Jelgava" futbolisti Foto: FK Jelgava/Facebook

"Jelgavas" komanda piektdien pārtrauca septiņu neuzvarēto spēļu sēriju "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačos.

Jelgavnieki viesos ar 2:0 (2:0) pārspēja "Daugavpili".

"Jelgavas" komanda vadībā izvirzījās 13.minūtē, kad Daniils Hvoiņickis realizēja tālu soda sitienu, ārpus soda laukuma robežām. Tāpat Hvoiņickis piedalījās arī otrajā vārtu guvumā, pirmā puslaika kompensācijas laikā izpildot brīvsitienu, pēc kura Renārs Rode ar galvu raidīja bumbu tīklā.

Otrajā puslaikā "Jelgava" neatdeva vadības grožus un sarūpēja vēl pāris bīstamas epizodes pie pretinieku vārtiem, svinot pirmo uzvaru kopš 27.aprīļa.

Šo vienību pirmā apļa cīņā uzvaru ar 1:0 uzvaru guva "Jelgava". Abas komandas pašlaik gan neatrodas labā formā - "Daugavpils" pēdējo sešu maču laikā piedzīvojusi piecus zaudējumus. Jelgavniekiem klājies vēl bēdīgāk - pie uzvaras viņi nebija tikuši jau septiņos mačos pēc kārtas, turklāt komandai bija četru zaudējumu sērija.

Neveiksmju joslas laikā no komandas galvenā trenera amata atkāpās Marians Pahars, kura vietā tagad ir baltkrievu speciālists Oļegs Kubarevs. Viņam šī bija pirmā oficiālā spēle pie "Jelgavas" stūres.

Daugavpils komandai šajā mačā gan bija jāiztiek bez sava galvenā trenera Viktora Moroza, kuram piešķirta vienas spēles diskvalifikācija pēc izraidīšanas no 16.jūnija cīņas pret Jūrmalas "Spartaku".

Vēl šovakar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) uzņem "Metta" futbolistus, bet Latvijas čempione "Riga" uzņem Jūrmalas "Spartaku".

Šī kārta iesākās ceturtdien, kad 87.Kurzemes derbijā "Liepāja" savā laukumā ar 4:0 sagrāva "Ventspili". Šo kārtu tikmēr izlaiž RFS.

Ar 31 punktu 15 spēlēs kopvērtējuma vadībā atrodas "Riga", bet tikpat punktu 16 mačos ir RFS kontā. Trešā ar 25 punktiem 15 dueļos ir "Spartaks" komanda, bet tālāk ar 24 punktiem 15 spēlēs ir "Valmiera Glass"/ViA.

Piekto vietu ar 20 punktiem 16 cīņās ieņem "Liepāja", kam ar tādu pašu bilanci seko "Ventspils". Septītā ar 19 punktiem 15 mačos ir "Daugavpils", astoto vietu ar 16 punktiem ieņem "Jelgava", bet pēdējā ar 13 punktiem ir "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu