Tiesa izbeidz lietu pret Salvīni par migrantu ieslodzīšanu uz kuģa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Itālijas iekšlietu ministrs un labējās partijas "Līga" līderis Mateo Salvīni
Itālijas iekšlietu ministrs un labējās partijas "Līga" līderis Mateo Salvīni Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas tiesa piektdien izbeigusi lietu pret iekšlietu ministru Mateo Salvīni par migrantu ieslodzīšanu, liedzot viņiem nokāpt Itālijas krastā no Vācijas aktīvistu kuģa "Sea-Watch 3".

Kuģis "Sea-Watch 3" reģistrēts Nīderlandē, un to izmanto Vācijas nevalstiskā organizācija (NVO) "Sea-Watch". 19.janvārī kuģis pie Lībijas krastiem uzņēma 47 nelegālos imigrantus, taču Itālijas krastā tam tika atļauts piestāt tikai 31.janvārī pēc tam, kad Itālija bija panākusi vienošanos ar citām Eiropas valstīm par šo migrantu uzņemšanu.

Salvīni pēc tiesas lēmuma izbeigt lietu pret viņu, uzvēra, ka šajā gadījumā migranti nav tikuši ieslodzīti, bet vienkārši pieprasīts ievērot noteikumus.

"Tiesas un izmeklēšanas mani nebiedē, bet es esmu priecīgs, ka tiesas apstiprina to, ka ostas var tikt slēgtas pirātu kuģiem," paziņoja iekšlietu ministrs.

Tiesa secināja, ka "Sea-Watch 3" ir iebraucis Itālijas ūdeņos bez nepieciešamās atļaujas no krasta apsardzes.

Šogad nesekmīgi beidzās vēl viens cits mēģinājums sākt tiesvedību pret Salvīni par nelegālo imigrantu ieslodzīšanu uz cita kuģa, jo parlamenta augšpalāta - Senāts - nobalsoja par Salvīni tiesiskās imunitātes saglabāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu