Latvijas sieviešu basketbola izlase aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli pirms EČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlases atklātais treniņš "Elektrum" Olimpiskajā centrā.
Latvijas sieviešu basketbola izlases atklātais treniņš "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlasi šodien aizvada pēdējo spēli pirms Eiropas čempionāta, kam starts tiks dots nākamajā nedēļā.

Latvietes "Arēnā Rīga" spēkosies ar Slovēniju, mačam sākoties plkst.18.30.

Paredzams, ka pēc mača tiks paziņotas tās 12 basketbolistes, kuras pārstāvēs Latviju Eiropas čempionātā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latvietes ceturtdien ar 74:56 uzveica Ķīnu. Tādējādi Latvijas basketbolistes pārbaudes mačos guvušas jau četras uzvaras pēc kārtas.

Latvijas izlase aizvadītajā nedēļā Čehijā notikušo turnīru noslēdza ar perfektu bilanci, trijās spēlēs izcīnot tikpat uzvaras - 69:63 pret Čehiju, 85:62 pret Bosniju un Hercegovinu, kā arī 69:63 pret Ungāriju.

Savainojuma dēļ turnīru Prāgā nepabeidza viena no izlases vadošajām spēlētājām Aija Putniņa. Ņemot vērā neskaidrību ap basketbolistes veselības stāvokli, Latvijas izlases treniņiem pievienojusies "TTT Rīga" spēlētāja Karlīne Pīlābere.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas valstsvienība uzsāka Spānijā, kur vispirms ar 51:77 zaudēja mājiniecēm, kas ir arī Eiropas čempiones, bet par trešo vietu turnīrā ar 79:65 pārspēja Ungāriju.

Savukārt jūnija sākumā Guntas Baško atvadu spēlē Latvija mājās ar 47:62 zaudēja Turcijai.

Pirms Pīlāberes pievienošanās Latvijas izlases kandidāšu sarakstā bija tikai 13 basketbolistes, tāpēc treneriem nu jāatrod divas liekās, kas Eiropas čempionātā nepiedalīsies. Pēc pilsonības nepiešķiršanas no pretendentēm spēlēšanai valstsvienībā tika atskaitīta amerikāniete Šeja Pedija.

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā spēlēs vienā grupā ar Lielbritānijas, Ukrainas un Spānijas valstsvienībām. Pirmā spēle ir paredzēta pret Lielbritāniju 27.jūnijā plkst.18.30, turnīrā turpinājumā 28.jūnijā latvietes plkst.18.30 spēkosies ar Ukrainu, bet noslēdzošā grupu turnīra spēle būs 30.jūnijā plkst.18.30 pret Eiropas čempioni Spāniju.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksts:

Elīna Dikeulaka (Vroclavas "Šlenza", Polija), Ilze Jākobsone ("Freiburg", Vācija), Elizabete Bulāne, Ieva Pulvere, Kate Krēsliņa, Aija Brumermane, Karlīne Pīlābere (visas - "TTT Rīga"), Kristīne Vītola (Salamankas "Perfumerias Avenida"), Laura Ikstena (Sedlces PGE MKK, Polija), Digna Strautmane (Sirakjūsas Universitāte, NCAA), Paula Strautmane (Kvinnipakas Universitāte, NCAA), Lūize Šepte (Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Aija Putniņa (Miškolcas DVTK, Ungārija), Zenta Meļņika (Sanmartīno "Fila", Itālija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu