Ceļvedis: Kur līgot, dancot un meklēt papardes ziedu?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Biedrības "Latvijas Politiski represēto apvienība" rīkotais komunistiskā genocīda upuru piemiņas gājiens no Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim.
Biedrības "Latvijas Politiski represēto apvienība" rīkotais komunistiskā genocīda upuru piemiņas gājiens no Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šis jautājums vienmēr ir grūti atbildams, jo iespējas Latvijā ir patiešām ļoti plašas un daudz. Tomēr piedāvājam pavisam nelielu ieskatu līgošanas iespējās Latvijā, kas, cerams raisīs idejas, kur pavadīt Jāņu vakaru. Aicinām arī jūs visus komentāros dalīties par interesantākajām iespējām līgošanai, kur kurt ugunskuru un baudīt alu!

Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...

23. jūnijā 11. novembra krastmalā notiks vērienīgākā līgošana Latvijā – pasākums “Līgosim Krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...”. Tajā uz trīs skatuvēm uzstāsies Latvijā populāri mūziķi un aktieri, tiks izrādīta Raimonda Paula joku dziesmu programma “Viena tante teica...”. Pasākumā darbosies vairāk nekā trīsdesmit gadatirgus kafejnīcas un miestiņa teltis.

Pasākums sāksies jau plkst. 17.00. un noslēgsies reizē ar saules lēktu – plkst. 4.30. Zāļu placī jeb uz pasākuma galvenās skatuves uzstāsies DJ Kaspars Zaviļeiskis, grupas “Rahu The Fool”, “Labvēlīgais tips” un “Apvedceļš”. Rīgas ugunskuru iedegšana plānota aptuveni plkst. 22.30. Visā pasākuma norises laikā 11. novembra krastmalā darbosies vairāk nekā trīsdesmit gadatirgus kafejnīcas un miestiņa teltis, kurās būs iespējams iegādāties tradicionālos svētku ēdienus un dzērienus.

Dzegužkalna Jāņu nakts

23. jūnijā, plkst. 20:00 –4.30 notiks tradicionālie Jāņi Dzegužkalnā. Svētku atklāšana ar Jāņu māti Zoju Heimrāti un Jāņu tēvu Edgaru Liporu, Rīgas Danču kluba dejotājiem; aplīgošana un salīgošana kopā ar etnogrāfisko ansambli “Suitu sievas” un folkloras kopu “Suitu dūdelnieki”; plkst. 22 Jāņuguns iedegšanas rituāls; Līgotnes un lielā danču tūre kopā ar postfolkloras grupu “Iļģi” un Rīgas Danču klubu; ap pusnakti Jāņu godināšana; tumsas kliedēšana ar “Jauno Jāņu orķestri”; saules gaidīšana kopā ar ekoloģiskās mūzikas grupu “Ducele”; saules sagaidīšana kopā ar Jāņu māti Zoju Heimrāti un Jāņu tēvu Edgaru Liporu.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Brīvdabas izrāde "Skroderdienas Silmačos"

Līgo vakarā Siguldā uz pilsdrupu estrādes skatuves spēlēs īstens zvaigžņu sastāvs, lielākoties Dailes teātra aktieri – Ģirts Ķesteris, Lauris Subatnieks, Vita Vārpiņa, Aija Dzērve, Sarmīte Rubule, Aldis Siliņš, Mārtiņš Upenieks, Pēteris Gaudiņš, Kaspars Zāle, Ieva Florence, Lidija Pupure, Akvelīna Līvmane, Lelde Dreimane un Marģers Eglinskis.

Pēc izrādes – Jāņu ugunskura iedegšanas rituāls un Līgo nakts zaļumballe, kuru ieskandinās pūtēju orķestris, bet līdz pat rīta gaismai līgotājus priecēs īsts Latgales pusis, kurš katru noti dzied ar pārliecību – Atis Auzāns un Jura Kristona ballīšu orķestris.

Izrādes sākums plkst.19.00 . Zaļumballe ap plkst.22.30 Darbosies bufete.

Līgo ar plusiem Brīvdabas muzejā

Vēlies sagaidīt Līgo zem klajām debesīm Etno stilā? Aicinām Jūs uz ballīti "Līgo ar plusiem" Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā - 23.07., 19:00. Tradicionālās izklaides, nacionālie cienasti un dzērieni (aperitīvs + uzkodas iekļautas cenā). Latvijas Stand Up Comedy labāko rezidentu dzirkstošie joki latviešu, angļu un krievu valodā. Aizraujošas dejas līdz plkst. 3 naktī talantīgā dīdžeju dueta Bogdan Taran & Max Lomov pavadībā. Bet pats galvenais pluss būs “pluss karmai” – visi pasākumā nopelnītie līdzekļi tiks nodoti labdarības fondam "Green Eyes Pets Foundation"!

Dižkoncerts "Līgojam Bauskā!"

Bauskas Pilskalna parka estrādē 23. jūnijā notiks košs Bauskas pilsētas svētku svinību turpinājums – vērienīgais Latvijas Radio 2 (LR2) un televīzijas kanāla LNT dižkoncerts “Līgojam Bauskā!”. “Līgojam Bauskā!” uzstāsies Viktors Lapčenoks, Žoržs Siksna, Olga Rajecka, Ivo Grīsniņš Grīslis, Samanta Tīna, Ieva Sutugova, Artūrs Biķernieks, Jānis Buķelis, Normunds Rutulis, kā arī pavadošais sastāvs – MC Orķestris. 23. jūnijs, sākums - 20:00.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Līgo svētki Liepājā

23. jūnijā plkst. 12 Liepājā, Jūrmalas parkā, izrāde “Lote līgo un mācās dejot”, bet plkst. 19:00 tradicionālie Līgo svētki Liepājā, atpūtas parkā “Pērkone”. Plkst. 20.30 Liepājas Tautas teātra aktieri izspēlēs A. Brigaderes komēdiju “Sievu kari ar Belcebulu”, ko iestudējusi režisore Ināra Kalnarāja. Tuvojoties tumsai, lielo jāņuguni līgotāji iekurs kopā ar Liepājas ceļojošā cirka “Beztemata” māksliniekiem, kas līgotājus pārsteigs ar krāšņu uguns priekšnesumu; plkst. 23:00 uz svētku lustīgo daļu aicinās mūzikas grupa “Jūrkant”. Ieeja bez maksas.

Jūrmala aicina uz līgošanu Mellužu estrādē 

23. jūnijā Mellužu parkā Mellužu prospektā 6 lielā līgošana sāksies ar atjaunotās estrādes atklāšanu. Pulksten 14.00 koncertēs muzikālā apvienība “Raxtu Raxti”, pulksten 16.00 estrādē Ozolnieku novada amatierteātris izrādīs Ādolfa Alunāna oriģināljoku lugu ar dziedāšanu vienā cēlienā “Bagātā brūte”. No pulksten 21.00 līdz 4.00 būs balle, spēlēs grupa “Sarīkojumu Ansamblis”.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Koncerts, balle un jāņuguns Kauguru pludmalē

Kauguru pludmalē līgošana sāksies pulksten 21.00 ar postfolkloras grupas “Rikši” koncertu, uzstāsies deju kolektīvs “Vēlreiz”. Saulrietā pludmalē tiks iededzināta jāņuguns. No pulksten 22.00 līdz 3.00 balli spēlēs grupa “Klaidonis”, latviešu ekoloģiskās mūzikas grupa “Ducele” un DJ Viesturs Sproģis.

Valkas brīvdabas estrādē notiks Jāņu balle

Plkst. 20.00 to ieskandinās kapela "Valka vālē" . Plkst. 21.00 būs grupas "Baritoni" koncerts, bet plkst. 22.00sāksies balle, kurā spēlēs grupa "Baltie lāči", Elizabete Zagorska & MSO band un grupas "S.E.K.S" un  "Topeltmäng" no Igaunijas. Būs arī ugunskurs un bufetes.

Līgo Valmierā

23. jūnijā no plkst.22.00 ikviens aicināts uz kopīgu Līgo svētku svinēšanu Valmieras estrādē. Svētku ballē spēlēs grupas “Ceļojums” un “Blēži”. Svētku noskaņu radīs Jāņu ugunskurs, balles laikā darbosies bufete.

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Līgo festivāls Vecpiebalgā 2019

Jau ceturto gadu pēc kārtas aicinām svinēt skaistākos Līgo svētkus Latvijā - pie pašas dabas krūts, gleznainajā Alauksta ezera krastā! Trīs dienu garumā līgosim, dziedāsim, ievērosim latviešu Jāņu tradicījas un moderni, ar 21. gadsimta piesitienu, izjutīsim saulgriežu īpašu noskaņu. Koncerti, izrāde "Skroderdienas Silmačos", alus dzeršanas sacensības, piepūšamās atrakcijas un vēl daudz kas cits visai ģimenei!  

Līgo vakaru un Jāņu diena  Reņķa dārzā

23. jūnijā plkst. 20.00 aicinām uz Līgo vakara dziesmuspēli Cēsu teātra izpildījumā. Vakara turpinājumā no plkst. 22.00 būs iespēja izdejoties zaļumballē Ģirta Alstera spēlētās mūzikas ritmos. Plkst. 20.00 aicinām visus uz Ā.Alunāna pirmo latviešu opereti jeb dziesmu spēli "Mucenieks un Muceniece", ko Cēsu teātris iestudējis režisores Edītes Siļķēnas vadībā, izmantojot Raimonda Paula sarakstīto mūziku šai izrādei. Pēc dziesmu spēles no plkst. 22.00 sekos danči zaļumballē līdz rīta gaismai, kur Ģirts Alsters ar grupu balles apmeklētājam sniegs pozitīvu latviešu mūzikas devu Jāņu nakts noskaņās! Par Jāņu gaisotni rūpēsies arī Dj Mario un Dj Janch.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu