Ostapenko Īstbornas "Premier" turnīru sāks ar maču pret Buzarnesku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko nākamajā nedēļā gaidāmā Īstbornas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku, pirmā rakete Anastasija Sevastova mēros spēkus ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm, kamēr Ernests Gulbis Antālijas "ATP World Tour 250" turnīra pirmajā duelī tiksies ar ranga piektā simta tenisistu.

Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem 37.vietu, turnīru uzsāks pirmajā kārtā spēkojoties ar Buzarnesku, kura ir pasaules 42.rakete.

Abas tenisistes savā starpā tikušās četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmais duelis starp atlētēm notika 2018.gadā Kataras "Premier" kategorijas turnīrā, kur pārāka bija rumāniete, tikmēr pagājušā gada Īstbornas turnīra trešajā kārtā uzvaru izcīnīja Ostapenko. Tāpat divas reizes tenisistes tikušās šogad, kad Dohas "Premier" sacensību pirmajā kārtā pārāka bija latviete, bet maijā Romas "Premier" turnīrā otro uzvaru savstarpējās spēlēs izcīnīja Buzarnesku.

Ostapenko Īstbornā spēlējusi trīs reizes, bet veiksmīgā no tām bija pagājušajā gadā, kad viņa sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu, tādējādi šogad jāaizstāv 100 WTA ranga punkti. Tikmēr Buzarnesku šajās sacensībās piedalījusies tikai vienu reizi, kad pagājušajā gadā trešajā kārtā piekāpās Ostapenko.

Šī pāra uzvarētāja otrajā kārtā spēkosies ar Sloeinu Stīvensu no ASV, kura ir pasaules septītā rakete, bet turnīrā viņa izsēta ar septīto numuru.

Rumāniete karjeras laikā spējusi izcīnīt tikai vienu WTA titulu, bet šosezon viņai 24 mačos vien septiņi panākumi, kamēr Ostapenko šogad izcīnījusi deviņas uzvaras un cietusi 15 zaudējumus.

Jau ziņots, ka piektdien Ostapenko cieta zaudējumu Birmingemas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā.

Tāpat Īstbornas turnīrā piedalīsies arī vadošā Latvijas tenisiste Sevastova (WTA 12.), kura pirmajā kārtā spēkosies ar kvalifikācijas veiksminieci vai "laimīgo zaudētāju". Sevastova šajās sacensībās piedalījusies divas reizes, un veiksmīgākā no tām bija pagājušajā gadā, kad izdevās aizcīnīties līdz turnīra trešajai kārtai.

Uzvaras gadījumā latvietei būs jāspēkojas ar ķīnietes Šuajas Džanas (WTA 52.) un britu tenisistes Keitijas Svonas pāra uzvarētāju, kura WTA rangā ieņem 211.vietu.

Savukārt Latvijas labākais tenisists Gulbis, kurš ATP rangā atrodas 90.pozīcijā, Antaljas "ATP World Tour 250" turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar ranga 476.numuru Altugu Čelikbileku no Turcijas.

Abi tenisisti savā starpā iepriekš nav spēlējuši.

Šī pāra uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar Metjū Ebdenu (ATP 80.) no Austrālijas vai Damiru Džumhuru no Bosnijas un Hercegovinas, kurš rangā atrodams 62.vietā.

Turcijas sportists ATP rangā ne reizi nav atradies augstāk par 407.vietu, ko spēja sasniegt pagājušā gada februārī. Čelikbileks šogad ATP līmeņa turnīros vēl nav aizvadījis nevienu spēli, tikmēr Gulbis 24 mačos izcīnījis tikai sešas uzvaras, turklāt pašlaik viņam ir četru zaudējumu sērija.

Pēdējais turnīrs, kurā Gulbis ņēma dalību, bija Vācijā notikušais Halles "ATP World Tour 500". Latvietis gan nespēja pārvarēt sacensību kvalifikācijas kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu