Tramps: ASV pirmdien noteiks jaunas sankcijas pret Irānu (16)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien paziņoja, ka pirmdien ASV noteiks jaunas plašas sankcijas pret Irānu. "Mēs pirmdien noteiksim plašas papildu sankcijas pret Irānu," Tramps rakstīja mikroemuāru vietnē "Twitter".

"Es gaidu dienu, kad Irānai tiks atceltas sankcijas, un tā atkal kļūs par produktīvu un plaukstošu valsti. Jo ātrāk, jo labāk," viņš turpināja.

Tāpat Tramps paziņoja, ka joprojām apsver militāro vēršanos pret Irānu, sakot, ka spēka izmantošana "vienmēr būs iespēja, kamēr vien mēs to neatrisināsim".

Saspīlējumu abu valstu jau tā sarežģītajās attiecībās izraisīja ASV bezpilota lidaparāta notriekšana. Irāna apgalvo, ka tas ielidojis tās gaisa telpā, bet ASV uzstāj, ka lidaparāts atradās virs starptautiskiem ūdeņiem.

Lai gan iepriekš ASV prezidents pieļāva, ka lidaparāta notriekšana bija nejauša kļūme, sestdien viņš apsūdzēja Irānu par apzinātu lidaparāta notriekšanu.

Viņš atkārtoti apliecināja, ka ceturtdien pēdējā brīdī atsaucis gaisa triecienus, jo uzzinājis, ka tajos varētu iet bojā 150 irāņu.

Irāna izsaukusi Apvienoto Arābu Emirātu pagaidu pilnvaroto lietvedi, lai izteiktu protestu par kaimiņvalsts lēmumu ļaut ASV izmantot bāzi, lai palaistu bezpilota lidaparātu, kas, ka apgalvo Irāna, apdraudējis tās gaisa telpu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu