Ostapenko Īstbornas turnīra pirmajā kārtā uzvar rumānieti Buzarnesku

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien pārvarēja Lielbritānijā notiekošā Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmo kārtu.

Pasaules ranga 35.vietas īpašniece Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-4, 6-4 uzvarēja rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura ir planētas 47.numurs.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Latvijas tenisiste nopelnījusi 30 WTA ranga punktus, bet nākamajā mačā viņa tiksies ar Sloeinu Stīvensu no ASV, kura ir pasaules devītā rakete, bet turnīrā viņa izsēta ar trešo numuru.

Ostapenko spēli neuzsāka pārliecinoši, jo pretiniece ieguva kopumā trīs breikbumbas, kuras gan izdevās atspēlēt, tomēr aiznākamajā geimā viņa to nespēja - Buzarnesku droši lauza pretinieces servi un pēcāk izvirzījās vadībā ar 3-1. Pēc nenosargātās serves Latvijas tenisiste arī ļāva emocijām vaļu un aizmeta savu raketi. Turpinājumā Ostapenko bija problēmas ar breika atspēlēšanu, turklāt rumāniete septītajā geimā teju panāca dubulto breiku, tomēr Latvijas sportiste varonīgi atspēlēja četras breikbumbas, pamanoties atgūties arī no 0:40.

Latvijas tenisiste bija ieguvusi iniciatīvu un nākamajā geimā viņa droši atspēlēja breiku un panāca neizšķirtu 4-4. Pieļaujot vairākas dubultkļūdas, Ostapenko devītajā geimā bija tuvu tam, lai atkal nonāktu iedzinējos, tomēr viņa prata atspēlēties un nosargāt savu servi, turklāt uzreiz pēc tam viņa vēlreiz nobreikoja pretinieci un uzvarēja setā ar 6-4.

Pirmo setu Ostapenko tādējādi noslēdza ar četriem uzvarētiem geimiem pēc kārtas, turklāt ar panākumu iesāka arī otro. Turpinājumā Buzarnesku gan pārtrauca šo pretinieces piecu geimu sēriju, turklāt ieguva arī breiku, pēcāk panākdama 3-1 savā labā. Latvijas tenisiste tikmēr centās atspēlēties - tas neizdevās sestajā geimā, viņai iegūstot vienu breikbumbu, bet sanāca astotajā, panākot 40:15 vadību un izmantojot otro breikbumbu. Tādējādi Ostapenko bija panākusi 4-4, turklāt pēc tam viņa pārliecinoši nosargāja savu servi un nonāca vairs tikai viena uzvarēta geima attālumā no triumfa visā mačā.

Otrā seta desmitais geims aizritēja spraigā cīņā, bet Latvijas otrajai raketei pēc 40:40 izdevās tikt pie mačbumbas, ko viņa arī izmantoja, svinēdama panākumu spēlē.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim bija tikušās četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmais duelis starp atlētēm notika 2018.gadā Dohas "Premier" kategorijas turnīrā, kur pārāka bija rumāniete, tikmēr pagājušā gada Īstbornas turnīra trešajā kārtā uzvaru izcīnīja Ostapenko. Tāpat divas reizes tenisistes tikušās šogad, kad Dohas "Premier" sacensību pirmajā kārtā pārāka bija latviete, bet maijā Romas "Premier" turnīrā otro uzvaru savstarpējās spēlēs izcīnīja Buzarnesku.

Ostapenko Īstbornā iepriekš bija spēlējusi trīs reizes, bet veiksmīgā no tām bija pagājušajā gadā, kad viņa sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu, tādējādi šogad jāaizstāv 100 WTA ranga punkti. Tikmēr Buzarnesku šajās sacensībās pirms tam bija piedalījusies tikai vienu reizi, kad pagājušajā gadā trešajā kārtā piekāpās Ostapenko.

Ostapenko otrajā kārtā spēkosies ar Sloeinu Stīvensu no ASV, kura ir pasaules septītā rakete, bet turnīrā viņa izsēta ar septīto numuru.

Rumāniete karjeras laikā spējusi izcīnīt tikai vienu WTA titulu, bet šosezon viņai 25 mačos ir vien septiņi panākumi, kamēr Ostapenko šogad izcīnījusi desmit uzvaras un cietusi 15 zaudējumus.

Traumas dēļ dalību no Īstbornas turnīra atsaukusi Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu