Viņķele: Slimnīcu padomes nebūs izklaides vietas politiķiem (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Valsts kanceleja

Slimnīcu padomes, kuras plānots izveidot līdz šā gada rudenim, nebūs izklaides vietas politiķiem, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pauda veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Tik tālu, cik tā būs mana teikšana un mana atbildība, es varu dot savu godavārdu, ka šīs padomes nebūs politiķu izklaides vietas, bet tajās strādās profesionāli atlasīti cilvēki ar saprašanu gan ārstniecībā, gan uzņēmumu vadībā," sacīja ministre.

Viņa norādīja, ka profesionāli atlasīta padome ir liels atspaids uzņēmuma valdei.

Tāpat Viņķele atzīmēja, ka atbilstoši likumam lielajās slimnīcās padomes atalgojums būs piesaistīts valdes atalgojuma lielumam. "Padome, ja tā ir profesionāla, atpelna sevi pieckārtīgi, lūkojoties, lai iepirkumi uzņēmumā ir bez korupcijas pazīmēm, lai uzņēmums tiek pārvaldīts efektīvi. Šī ir investīcija, kas atmaksājas," piebilda ministre.

Iepriekš Viņķele medijos informēja, ka Latvijas lielajām slimnīcām līdz rudenim plānots izvēlēties padomes, tostarp ir noslēdzies konkurss, kurā izvēlēta personāla atlases kompānija, kas palīdzēs lielajām slimnīcām izvēlēties trīs līdz piecu cilvēku padomes.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu