Jauna teorija par mistisko eksploziju labības laukā Vācijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/AFP/Scanpix

Vācijas pilsētiņas Ālbahas iedzīvotājus agrā svētdienas rītā pamodināja spēcīgas eksplozijas troksnis. Bija uzsprādzis kaut kas pietiekami liels, lai nodrebētu visa zeme, bet sprādziena vietā labības laukā izveidotos milzu krāteris.

Izdevumā “CNN” atklāts, ka pēc sprādziena uz notikuma vietu tika nosūtīta policija, kas noskaidroja krātera izmēru – tas bija aptuveni desmit metrus diametrā plats un četrus metrus dziļš.

Vai tur eksplodēja Otrā pasaules kara lādiņš? Sākumā eksperti nebija par to droši, tomēr pēc dienas, kas tika pavadīta, pētot krāteri, viņi atzina, ka ir gandrīz pārliecināti, ka šajā vietā eksplodējis 250 kilogramu smags spridzeklis.

FOTO: MILZU KRĀTERIS VĀCIJAS LABĪBAS LAUKĀ

“Ņemot vērā, ka agrāk šeit bija dzelzceļa depo, Otrā pasaules kara laikā šī teritorija tika bieži bombardēta. Par laimi, sprādziena brīdī uz lauka neatradās strādnieki,” Vācijas ziņu izdevumam “Hessenschau” komentēja pilsētas runasvīrs Johaness Laubahs.

Eksperti saka, ka nesprāguši lādiņi no Otrā pasaules kara bieži mēdz eksplodēt pat bez ārēju spēku iedarbības uz tiem, jo to detonators laika gaitā sadalās. Turklāt šādi lādiņi nav retums Vācijā un citviet pasaulē. Piemēram, 2018. gadā Berlīnē tika neitralizēta 500 kilogramu smaga bumba, bet Frankfurtē tika evakuēti teju 60 tūkstoši cilvēku, jo to mājvietu tuvumā tika atrasts nesprādzis 1360 kilogramu smags lādiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu