Tuvākajās dienās Latvijā plosīsies vējš un kļūs vēss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Trešdien un ceturtdien Latviju šķērsos ciklons, aiz kura, pūšot stipram vējam, ieplūdīs vēss gaiss, tikmēr Rietumeiropā sinoptiķi brīdina par nebijušu karstumu.

Būtiskas laikapstākļu izmaiņas sākušās daudzviet Zemes ziemeļu puslodē, un sagaidāms, ka Latvijai tās atnesīs garu periodu ar vēsāku laiku, ko tikai īslaicīgi pārtrauks atsevišķas siltas dienas.

Eiropas rietumos spēkā brīdinājums par šonedēļ gaidāmu svelmi līdz +40..+45 grādiem. Vietām tiks pārspēts ne tikai jūnija, bet arī absolūtais karstuma rekords, un visvairāk temperatūras rekordu būs Francijā.

Atbilstoši "Global Forecast System" prognozei nākamnedēļ liels karstums gaidāms galvenokārt tikai Eiropas dienvidos.

Trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu, 26.-27.jūnijā, Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte. Tās ietekmē daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām būs stiprs lietus un vējš, iespējama arī krusa un vētra.

Ceturtdien un piektdien visā valstī gaidāmas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 16-21 metram sekundē, kas vietām lauzīs kokus. Sestdien vējš nedaudz pierims. Maksimālā gaisa temperatūra šajās dienās būs +16..+21 grāds. Ceturtdien vēl daudzviet līs, pēc tam nokrišņu būs pavisam maz.

Svētdien kļūs siltāks, bet nākamnedēļ gaisa temperatūra Latvijā atkal pazemināsies, būs daudz mākoņu un brīžiem līs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu