Ceturtdien Zemei garām palidos asteroīds trīs futbola laukumu izmērā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Asteroīds mākslinieka interpretācijā.
Asteroīds mākslinieka interpretācijā. Foto: pixabay.com

Vasara ir tūristu laiks, tomēr to vidū nav tikai cilvēki, bet arī viesi no kosmosa. Sagaidāms, ka viens tiem – trīs futbola laukumu izmēra asteroīds – trešdien paviesosies mūsu planētas kaimiņos.

Protams, vārds “kaimiņos” ir visai relatīvs jēdziens, jo asteroīds “2008 KV2” palidos garām Zemei 6,7 miljonu kilometru lielā attālumā. Tomēr, lai arī kosmosa viesis atradīsies tālu no mums, tas ir nozīmīgs notikums, jo ne katru dienu Zemei relatīvi tuvu garām palido tik brangs asteroīds.

Lai saprastu, cik tālu no mūsu planētas būs šis asteroīds, var minēt, ka Mēness no Zemes atrodas 384 tūkstošu kilometru lielā attālumā, tātad asteroīds mūsu planētai garām palidos 17 reizes lielākā attālumā, vēstīts izdevumā "Live Science".

Asteroīdu zinātnieki atklāja 2008. gadā un aprēķināja, cik bieži tas ir pietuvojies un pietuvosies Zemei starp 1900. un 2199. gadu. Izrādījās, ka “2008 KV2” ir visai biežs Zemes kaimiņu viesis. Tas līdzīgi kā Zeme arī apriņķo Sauli, tomēr tik tuvu kā šoreiz mūsu planētai tas pietuvojas reti. Zinātnieki aplēsuši, ka pēc tam asteroīds Zemei relatīvi tuvu garām palidos 2021. un 2022. gadā.

Kāpēc NASA tik daudz uzmanības pievērš 330 metru garajam asteroīdam? Kosmosa aģentūra novēro visus objektus, kas atrodas no 146 līdz 195 miljoniem kilometru attālumā no Saules. Tas nozīmē, ka “2008 KV2” ir uzraugāmo objektu sarakstā.

Asteroīds Zemei garām palidos 40800 kilometrus stundā lielā ātrumā, tāpēc tas nepaspēs kopā ar mums “nosvinēt” Apvienoto Nāciju asteroīdu dienu, kas tiek atzīmēt 30. jūnijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu