Vidzemē kāds autovadītājs pie stūres sēdies 3,30 promiļu reibumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Svētku brīvdienās Rūjienas novadā kāds autovadītājs pie stūres bija sēdies 3,30 promiļu reibumā, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Laika posmā no 21.jūnija līdz 25.jūnijam policija Vidzemē aizturēja 32 dzērājšoferus un noformēja 256 administratīvā pārkāpuma protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Valmieras policijas iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika apturēti trīs autovadītāji alkohola reibumā, Valkas un Cēsu - pa diviem šoferiem katrā, Madonas - seši. Savukārt Limbažu, Alūksnes un Gulbenes policijas iecirkņu apkalpojamā teritorijā netika konstatēts neviens autovadītājs reibumā, sacīja Vaskāne.

Pieciem automašīnu vadītājiem alkohola reibums konstatēts vairāk nekā divas promiles, bet vēl trīs vadītāji pie stūres sēdušies bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Alūksnes apkalpojamā teritorijā kāds autovadītājs nepakļāvās policijas prasībām apstāties un bēga, kā arī vadītājs atteicās no alkohola koncentrācijas izelpā pārbaudes. Viņš pārbaudes veikšanai nogādāts medicīnas iestādē, teica Vaskāne.

Vidzemes reģionā kopumā noformēti 517 administratīvā pārkāpuma protokoli ceļu satiksmes jomā, no kuriem 256 bija par atļautā ātruma pārsniegšanu. Tāpat reģistrēti 35 ceļu satiksmes negadījumi, kur astoņos no gadījumiem ir deviņas cietušas personas.

"Pagājušās svētku brīvdienas uz Vidzemes ceļiem bijušas mierīgas, ceļu satiksmes negadījumos nav gājis bojā neviens cilvēks. Tiesa, arī šajās svētku brīvdienās aizturēti vairāki iereibuši autovadītāji, Līgo vakarā un Jāņu dienā aizturēti deviņi autovadītāji, bet to nav bijis vairāk kā citās nedēļas nogalēs. Autovadītāji kļūst apzinīgāki, savu artavu dod policijas darbs satiksmes uzraudzībā un regulārās kampaņas," atzina Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu