Žurnāls: Porziņģis ir 10. pieprasītākais NBA brīvais aģents (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis šovasar ir 10. pieprasītākais brīvais aģents Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), uzskata sporta žurnāls "Sports Illustrated". 

23 gadus vecajam Porziņģim 1. jūlijā beigsies NBA debitanta līgums, tādējādi viņš kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. Līdz ar to Latvijas basketbolistam jebkurš klubs varēs piedāvāt līgumu, taču Dalasas "Mavericks" būs priekšroka, piedāvājot līdzvērtīgus kontrakta nosacījumus.

Izveidojot Top 50 brīvo aģentu rangu šajā starpsezonā, "Sports Illustrated" Porziņģi ierindojis 10. pozīcijā. 

Pagaidām par Porziņģa karjeru izskanējušas dažādas versijas, bet viņš pats savu nākotni Dalasas komandā komentējis izvairīgi. Viņam varētu rasties iespēja parakstīt maksimālo līgumu, kas Latvijas basketbolistam varētu būt ap 150 miljonu ASV dolāru apmērā, taču klubus bažīgus dara viņa veselība. 

Pēdējo oficiālo spēli Porziņģis aizvadīja 2018. gada februārī, kad guva smagu ceļgala traumu. Viņš gan pats vairākkārt uzsvēris, ka šobrīd ir par 100% atveseļojies un gatavs atgriezties laukumā. 

"Sports Illustrated" norāda, ka Porziņģis veselības dēļ savas NBA karjeras laikā nav aizvadījis nevienu pilnu sezonu. 

Teorētiski pastāv opcija, ka Porziņģis izvēlas parakstīt ar "Mavericks" kvalifikācijas līgumu uz vienu gadu par 4,5 miljoniem dolāru, tādējādi 2020. gadā kļūstot par neierobežotu brīvo aģentu.

"Sports Illustrated" Top 10 brīvie aģenti šajā vasarā

1. Kavai Lenards

2. Kevins Durants (spēlētāja opcija)

3. Kairijs Ērvings

4. Džimijs Batlers

5. Kemba Volkers

6. Klejs Tompsons

7. Kriss Midltons

8. Als Horfords 

9. Demarkuss Kazinss

10. Kristaps Porziņģis (ierobežoti brīvais aģents)

NBA brīvie aģenti oficiālas sarunas ar klubiem varēs sākt 30. jūnijā. Savukārt līgumus basketbolisti varēs sākt parakstīt no 6. jūlija. 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu