Ko bērnam vilkt mugurā karstā laikā? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: depositphotos.com

Iestājoties vasarai, patīkamākā laika pavadīšana bērniem ir atrašanās svaigā gaisā – pagalmā vai parkā, ceļojot un pavadot laiku pludmalē, vai rotaļājoties un baudot laiku kopā ar vecākiem brīvdabas pasākumos. Tajā pašā laikā ir svarīgi, lai bērns karstos laikapstākļos justos komfortabli, un atbilstoši savai gaumei - krāsainā un dzīvespriecīgā apģērbā. Viens no būtiskākajiem faktoriem, kas ietekmē bērna kustību brīvību, ir pareiza auduma izvēle un funkcionalitāte, tāpēc modes māksliniece Annu Elizabeti Kasparsoni, skaidro atbildes uz jautājumu – kādu apģērbu bērniem izvēlēties vasarā?

Jāatzīst, ka pareiza bērnu apģērba izvēle vecākiem var raisīt dažādas diskusijas, jo daži vēlas, lai bērns izskatītos atbilstoši modes tendencēm, citi raugās no praktiskā viedokļa, lai apģērbs liktu justies bērnam komfortabli, kā arī tā kopšana neprasītu milzu pūles.

Modes māksliniece Anna Elizabete Kasparsone, kas ir specializējusies bērnu apģērbu veidošanā, norāda, kādi ir piemērotākie apģērbu materiāli vasarā, izprotot bērnu raksturīgākās iezīmes. Viņa uzskata, ka

bērnu vasaras apģērbam vajadzētu būt galvenokārt elpojošam un vieglam, bet visvieglāk kopjamais audums no dabiskajām šķiedrām ir kokvilna, jo to var mazgāt dažādos režīmos, audums nesaruks (kā tas varētu notikt ar lina audumu) un to būs viegli gludināt ar tvaiku.

Ļoti labas īpašības iegūst materiāls, kurā ir jaukts sastāvs, piemēram, dabiskā šķiedra ar sintētisko, no katras aizgūstot labāko. Sintētiskā materiāla neliels daudzums nodrošina ātrāku žūšanu, nezaudē formu un kļūst izturīgāks.

“Ļoti daudzi vecāki ir iecienījuši ar jautrām apdrukām veidotās trikotāžas drēbes, kas nav slikts variants, jo tā labā īpašība ir elastība (trikotāža ir adījums) un bērnam dod kustības brīvumu un izmēru pielāgošanos. Tomēr vasarai atbilstošāk būtu viegli, elpojoši audumi, kuru sastāvā ir, piemēram, lins vai kokvilna. Tas var būt kokvilnas batists, lina audums vai lina un zīda trikotāžas vieglie adījumi,” norāda eksperte.

Vecākiem, kuriem ir liela nozīme, lai bērns ne vien justos ērti, bet arī izskatītos stilīgi, modes māksliniece iesaka izvēlēties lina audumu, kas ir modē kā bērniem tā pieaugušajiem. Lina audumam piestāv burzīgums un krītoši fasoni, kas bērniem ir ļoti atbilstoši, zinot to straujo un kustīgo dabu.

Galvenās kļūdas, izvēloties bērnu apģērbu

Eksperte arī norāda, kādas ir tipiskākās kļūdas, kuras parasti vecāki pieļauj, izvēloties apģērbu bērniem. Jāatceras, ka vecumā, kad bērns jau pats ir iemācījies saģērbties, apģērbam ir svarīga funkcionalitāte un ergonomika, turpina Anna Elizabete Kasparsone: “Apģērbam ir jābūt tādam, lai bērns pats to varētu ērti un bez sarežģījumiem uzvilkt vai novilkt - atbilstošs apkakles izgriezums, lai būtu viegli pārvilkt pāri galvai, aizdarēs izmantotas spiedpogas, līplentas vai bērnu drošie rāvējslēdzēji. Otra lieta ir atbilstošs izmērs, tas nevar būt par mazu vai par lielu, jo ierobežos kustību brīvību - būs neērts vai kritīs nost. Turklāt nevar aizmirst, ka bērni ātri aug un attīstās, tāpēc jāizvēlas apģērbs, kurš pielāgojas ķermeņa aprisēm - vidukļa vietā iestrādātas gumijas, atlocīti bikšu vai šortu gali, kurus iespējams vēlāk pagarināt. Kā arī jāņem vērā sezonalitāte, lai apģērbs būtu piemērots laikapstākļiem un tajā nebūtu pārāk silti vai auksti.“

“Špikeris” vecākiem, izvēloties bērnu apģērbu:

  • Izvēlieties maksimāli komfortablu un elastīgu bērna apģērbu;
  • Atcerieties, lai apģērba izmērs bērnam liktu justies brīvi – nebūtu par lielu vai par mazu;
  • Apģērba materiāls būtu viegli kopjams;
  • Apģērbs ietvertu jautras, krāsainas apdrukas un uzšuves;
  • Neaizmirstiet par modes tendencēm.

Raksts tapis sadarbībā ar interneta veikala 220.lv. ekspertiem

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu