Aicina pieteikties mācībām pieaugušajiem vairāk nekā 800 izglītības programmās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vēl šonedēļ ikviens strādājošais un pašnodarbinātais vecumā no 25 gadiem var pieteikties Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstītajā pieaugušo izglītības projektā "Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide", informēja projekta sabiedrisko attiecību pārstāvji.

Šajā pieteikšanās kārtā mācības ir pieejamas vairāk nekā 800 izglītības programmās, 12 tautsaimniecības nozarēs un 8 mūžizglītības kompetencēs. Mācību klāstā ir dažāda satura un garuma mācību programmas, kas pieejamas 82 izglītības iestādes visā Latvijā.

Līdz šim saņemti jau 12 325 mācību pieteikumi no 7832 iedzīvotājiem. Pieprasītāko mācību vidū pēc saņemto pieteikumu skaita ir informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares mācības - datu analīze un pārskatu sagatavošana, digitālais mārketings un projektu vadība. Populāra ir arī komandas darba vadīšanas pamatu programma, kas ir viena no mūžizglītības kompetencēm un šīs kārtas jaunums.

Mācībām var pieteikties strādājoši un pašnodarbināti iedzīvotāji vecumā no 25 gadiem līdz neierobežotam vecumam, tostarp jaunie vecāki bērna kopšanas atvaļinājumā, saglabājot darba attiecības, vai strādājoši pensionāri. Ikviens mācīties šī projekta laikā var vienu reizi.

90% no mācību maksas sedz ES fondi un valsts, savukārt iedzīvotājiem jānodrošina 10% līdzmaksājums, kuru var apmaksāt arī darba devējs. Maznodrošinātajiem un trūcīgajiem mācības ir bez maksas. Neformālajās izglītības programmās, kas ir visīsākās un populārākās mācības projektā, līdzmaksājuma apmērs ir vidēji 36 eiro, savukārt garākās izglītības programmās, kurās var apgūt profesiju, tas var būt arī vairāki simti eiro.

Līdz šim mācībās iesaistījušies vairāk nekā 17 000 strādājošo, no kuriem vairāk nekā 14 000 izglītošanos jau pabeiguši.

Mācībām iespējams pieteikties līdz 28.jūnijam, aizpildot pieteikumu tiešsaistē "www.macibaspieaugusajiem.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu