Daugavpils varēs saņemt finansējumu Krievijā ražoto tramvaju iegādei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš
Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš Foto: Ivars Soikāns/LETA

AS "Daugavpils satiksme" neesot šķēršļu finansējuma saņemšanai Krievijas militāri rūpnieciskajā kompleksā ražotu tramvaju iegādei.

Kā preses konferencē paziņoja Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S), domē ir saņemti Ārlietu ministrijas (ĀM), Valsts drošības dienesta (VDD) un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras atzinumi, ka ierobežojumu Eiropas Savienības un valsts aizņēmuma līdzekļu saņemšanai šajā projektā nav.

Pirmais tramvajs, kas paredzēts pilsētai, jau esot gatavs, un paredzēts, ka šonedēļ tas sāks ceļu uz Daugavpili.

Elskniņš informēja, ka pagājušajā nedēļā satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) vizītes laikā Daugavpilī apliecinājis līdzekļu pieprasīšanu no Finanšu ministrijas jaunu sliežu ceļu izbūvei, lai savienotu tramvaju 1. un 3.maršrutu, kā arī Cietokšņa ielas posma pārbūvei. Pēc mēra teiktā, Satiksmes ministrijas pieprasījumu valdība varētu skatīt tuvākajā laikā.

Jau vēstīts, ka Daugavpils dome bija pieprasījusi iestāžu, tostarp ĀM un VDD, atzinumus par tramvaju ražotāja apakšuzņēmumiem, lai varētu saņemt Valsts kases aizņēmumu sabiedriskā transporta iegādei.

Elksniņš skaidroja, ka pārbaudes ir nozīmīgas, lai pilsēta nezaudētu finansējumu gadījumā, ja pēc laika "uzpeld" kāda informācija par piegādātājiem. Mērs uzsvēra, ka dome nedrīkst riskēt ne ar pašvaldības, ne ar pašvaldības uzņēmuma "Daugavpils satiksme" budžetu.

Saskaņā ar līgumu pirmie četri jaunie tramvaji pilsētai tiks piegādāti jūnijā.

Tāpat ziņots, ka Daugavpils dome lēmusi pirkt Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa ražotus tramvajus, ko pašvaldības uzņēmumam "Daugavpils satiksme" piegādās Lietuvas uzņēmums "Railvec". Dome darījuma nodrošināšanai savai kapitālsabiedrībai nodrošinās galvojumu 1 693 600 eiro aizņēmuma ņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu